Barcelona cultura

Humanhood

Torus

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany18/07 - 19/07

Tornem a la tribu. El ritme s'apodera dels intèrprets i els espectadors en una peça que fusiona física i espiritualitat. La signa una companyia amb una sòlida carrera internacional que es mou entre Birmingham i Barcelona.

Humanhood està formada pel britànic Rudi Cole i la catalana Júlia Robert Parés, autors de performances que combinen ciència, esperit i creació. El treball de la companyia deriva de la seva fascinació per les complexitats de la física occidental i el misticisme oriental i explora les connexions profundes que hi ha entre uns camps aparentment abstractes.

La producció que presentaran al Grec 2019 és la seva primera creació grupal, una peça per a cinc intèrprets que pren el seu nom d'una figura geomètrica: el tor. Imagineu un cercle que gira al voltant d'un eix amb un punt ancorat en el mateix pla. Es dibuixa així una figura tridimensional en forma de dònut que està present a tot arreu, des d'una poma fins al camp magnètic de la Terra, i que es descriu en les pràctiques orientals com el camp energètic. Aquesta peça és un viatge que comença lluny, al cosmos, i acaba al planeta Terra, on els humans comparteixen i expressen un ritme comú, fusionant la sinergia energètica i el vocabulari físic de Humahood en un huracà tribal que flueix sense esforç. La llum, el moviment i el so són el nucli d'un espectacle en el qual la percepció del temps s'altera per tal de recrear un món on el ritme s'expressa visualment, mitjançant el so i amb el moviment.

Físics, experts en asterosismologia (la ciència que estudia l'estructura interna de les estrelles), músics taiwanesos especialitzats en percussió, vestits dissenyats individualment, tenyits i pintats a mà, un bany sònic i un disseny de llums potent i dinàmic de Tom Visser... Són alguns elements presents en una creació que va més enllà del moviment i que constitueix la peça més nova d'una companyia que anteriorment havia presentat duets, com Nomadis (2015), Zero (2016) i Orbis (2017).

Cole i Parés, que han treballat com a ballarins professionals en companyies com les d'Akram Khan i Jasmin Vardimon co., entre altres, van viatjar a l'Índia el 2016 per aprendre moving breath, el mètode de respiració de l'exballarina Sheela Raj, que connecta la respiració amb el moviment. Des de llavors, han presentat treballs a tot el món, incloent-hi Àsia i Sud-amèrica, amb la seva companyia Humanhood.

Una coproducció del Dance Hub Birmingham, Sadler's Wells, DanceXchange i Sismògraf. Festival de dansa a Olot.

Amb la col·laboració de The Place, Birmingham University, Roca Umbert. Fàbrica de les Arts, La Caldera, centre de creació i Atrium Viladecans.

Amb el suport de l'Arts Council of England i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Concepte, direcció i coreografia: Júlia Robert Parés, Rudi Cole Interpretació: Jill Goh, Connor Scott, Tseng Tzu-Yi, Rudi Cole, Júlia Robert Disseny de la il·luminació: Tom Visser Producció musical: EIF Música i masterització: Alex Forster Percussió: Huang Zhiwei i Rudi Cole, enregistrat al Ten Drum Cultural Village (Taiwan) Disseny del vestuari: Mark Howard Disseny de l'escenografia: Humanhood Construcció de l'escenografia: ARTEM Producció: Pau Estrem

 

Galeria multimèdia

Humanhood
Humanhood

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 18/7 - 20:00 H divendres 19/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració70 min

Preus 22 €

Adreçat aEn companyia

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut