Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Immersive Next To Normal

Brian Yorkey / Tom Kitt

Si us agraden els musicals, potser voldríeu viure’n un que ha triomfat sonorament a Broadway... des de dins! El Grec presenta l’estrena absoluta d’una creació digital amb el protagonisme de la gran actriu de musicals Alice Ripley.

Els creadors d’aquesta proposta sorprenent i absolutament innovadora han portat a un format revolucionari Next To Normal, un muntatge estrenat a l’Off Broadway l’any 2008 i que només un any més tard ja havia fet el salt al Booth Theatre de Broadway. Relatava la història d’una família mitjana nord-americana amb un pare arquitecte, dos fills intel·ligents i una mare, mestressa de casa... que patia des de feia anys una depressió. Uns personatges retratats amb afecte, humor i simpatia interpreten a ritme de pop i rock les seves històries, deixen veure com l’afecció mental que té la mare afecta la resta de membres de la família i obre la porta a la crítica en posar sota els focus una societat en la qual els problemes no es resolen sinó que, simplement, es medicalitzen.

Aquesta reeixida història, premi Pulitzer teatral l’any 2010 als EUA, arriba ara a una nova etapa amb l’estrena d’Immersive Next To Normal, una adaptació de la història i dels temes de pop i rock que en formen part, ara convertida en un xou d’una hora de durada. Aquí, els decorats són digitals i el públic no s’asseu al pati de butaques, sinó que és al centre de l’acció, envoltat d’uns actors i actrius que hi interactuen. Les creacions audiovisuals digitals que veureu durant l’espectacle són obra de Desilence (duet amb base a Barcelona format per Tatiana Halbach i Søren Christensen), especialistes en la creació en directe d’escenografies visuals i instal·lacions digitals com les que s’han vist al Primavera Sound, al Sónar+D, a la façana del Teatro Arriaga de Bilbao (un encàrrec de la Fundación Bilbao 700) o al Copenhaguen Light Festival.

Una coproducció de Dcglobal Entertainment S.L., Layers of Reality, S.L. i el Grec 2022 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Autoria: Brian Yorkey- Tom Kitt Interpretació: Alice Ripley (Diana), Andy Señor Jr. (Dan), Lewis Edgar (Gabriel), Jade Lauren (Nathalie), Eloi Gómez (Henry), Adam Pascal (Doctor Madden) Direcció: Simon Pittman Direcció musical: Tomás Mayer Direcció d'art digital: Desilence Producció musical: Manuel Moreno Disseny de so: Iker Rañé, Roc Mateu Disseny de la il·luminació: Albert Faura Disseny del vestuari: Miriam Compte Direcció adjunta: David Pintó Direcció tècnica: Pere Pau Hervás Coordinació tècnica: Santiago Rosell Tècnic de so: Iker Rañé Operador: Ventura López Regidora: Laura Enreig Attrezo i ajudantia de vestuari: Riccardo Tafuro Producció: Isaac Vila Comunicació:Núria Navarro Producció executiva: Layers of reality, S.L.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Música

Dates i horaris De l'1 de juliol al 14 d'agost, de dimecres a diumenge, a les 21 h. Diumenge, 7 d'agost, no hi ha funció.

Duració 60 min

Llengua Anglès amb sobretitulació en català

Preus 35 €

Altres criteris Coproducció On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades