Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Immunitat

Jordi Casanovas

La Villarroel 02/07 - 07/08

La pandèmia ha deixat al descobert algunes de les mancances de les nostres democràcies. Aquesta proposta teatral, barreja de realitat i de ficció especulativa, porta a judici popular la gestió de la crisi sanitària que hem viscut recentment.

Sis persones són convidades a participar en un mostreig demogràfic. Es busca millorar la gestió política per si es produeixen futures crisis. Aquestes persones han estat reunides en una sala, els han assignat una xifra i els han donat una capseta amb únicament dos polsadors: un de verd i un altre de vermell. La intel·ligència artificial els preguntarà com volen actuar en cada un dels casos que els plantegi i aquestes persones hauran de votar si estan a favor o si estan en contra. Aparentment molt senzill. Aparentment molt fàcil de resoldre. Però hi ha un problema: totes les decisions s’hauran de prendre per unanimitat. Tothom de votar el mateix.

La ràbia i la frustració aviat afloraran per posar a en perill el sistema democràtic que els planteja la computadora. La pressió, la necessitat i els nervis, posaran a prova les seves habilitats per fer-se entendre, per convèncer, per seduir o per comprendre els altres.

Aquesta proposta teatral, que barreja realitat i ficció especulativa, és un joc que farà sacsejar tant els personatges com el públic. Ens anirem identificant ara amb un i ara amb l’altra i haurem de determinar quin dels sis personatges té raó o quin no en té. Un thriller que ens convidarà a esbrinar què s’hi amaga darrere d’aquests enigmàtics personatges.

Immunitat constitueix una nova immersió en el territori entre la realitat i la ficció del dramaturg i director Jordi Casanovas, creador de muntatges basats en documents estrictament reals com ara Ruz-BárcenasAlguns dies d’ahir o Jauría, a més de peces vistes al Grec com Port Arthur (2016) o VALENCiANA (2019). El dramaturg ha firmat també comèdies com IdiotaUn home amb ulleres de pasta o Mala broma i drames com Una història catalana o La dansa de la venjança.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona i La Villarroel.

Amb la col·laboració de L'ICEC i l'Ajuntament de Barcelona.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Jordi Casanovas

Interpretació: Òscar Muñoz, Mercè Pons, Javier Beltrán, Vicenta Ndongo, Ann Perelló, Borja Espinosa, Carla Tovias

Escenografia i vestuari: Albert Pascual Il·luminació: Sylvia Kuchinov  Espai sonor:   Enric Vinyeta Caracterització: Anna Rosillo Direcció de producció: Maite Pijuan Cap de producció: Marina Vilardell  Producció executiva: Raquel Doñoro  Direcció tècnica: Moi Cuenca  Coordinació tècnica: David Ruiz  Ajudantia de direcció: Carla Tovias Regidoria: Olga Cámara Cap tècnic del teatre: Iker Gabaldón Construcció de l’escenografia: Carles Piera Confecció del vestuari: Goretti Màrqueting i comunicació: Focus  Disseny gràfic: Santi&Kco Reportatge fotogràfic: David Ruano  Col·laboradors: Jorge de la Garza, Montibello, Rowenta Agraïments: Blanca Caminal, Cristina Clemente, Marc Angelet, Manuel Rico Distribució: Sergi Calleja (Focus)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris del 2 de juliol al 7 d’agost, de dimarts a divendres a les 20.00 h; dissabtes, a les 18 00 i 20.30 h (dissabte, 2 de juliol, a les 20 h); diumenge, a les 18.00 h

Espai La Villarroel

Duració 90 min

Llengua Català

Preus 24-28 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades