Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Ink

Dimitris Papaioannou

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver 24/07 - 26/07

Un pop, plàstic, aigua, dos cossos en moviment... Un geni del teatre físic i visual porta a Barcelona un muntatge magnètic.

Una atmosfera d’una gran bellesa envolta els dos intèrprets d'aquest espectacle, dos artistes de generacions diverses. Potser es tracta del sentinella d'un món fosc i d'un visitant que pertorba la seva existència. Potser són un pare i un fill, potser encarnen la joventut i la maduresa o potser són, un vestit i l'altre despullat, una imatge de la civilització i del bon salvatge. Ho haureu de decidir durant una representació en la qual la trobada entre l'element humà i l'irracional es desenvolupa entre panells de plàstic transparent que atrapen i empresonen els artistes i sota una pluja constant d'aigua, element bàsic i ancestral sota el qual es relacionen uns personatges que es veuen amb hostilitat en alguns moments, però que troben la manera de coexistir i fins i tot de jugar i descobrir-se mútuament. Una ambientació amb referències artístiques, plena d'al·lusions al cinema de terror, però també a la poesia, acompanya una obra fascinadora, densa, que té molt de mitologia contemporània i que omple els ulls dels espectadors i espectadores amb les imatges de gran potència que són marca de fàbrica d'aquest artista.

És una oportunitat única per reviure un espectacle creat originalment l'any 2020 i que encara no s'havia vist a Barcelona. Papaioannou havia debutat al Grec Festival l'any 2017 (The Great Tamer). El 2020 estava treballant en un nou espectacle, Transverse Orientation, però va haver d'interrompre els assajos a causa de la pandèmia. Durant la interrupció, va crear la primera versió d'INK, com a encàrrec amb carta blanca del Torinodanza Festival i d'I Teatri Reggio Emilia. Finalment, la companyia va presentar Transverse Orientation a Barcelona (Grec 2021) i, un any després, va crear una nova versió d'INK per a una gira mundial, en la qual Papaioannou comparteix el paper protagonista amb l'aclamat actor grec Haris Fragoulis, en un doble repartiment.

La primera versió d'INK va ser un encàrrec i una coproducció de Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale + Fondazione I Teatri / Festival Aperto – Reggio Emilia l'any 2020. La versió final de l'obra i la gira internacional han estat coproduïdes per la Biennale de la Danse de Lyon 2023, Sadler’s Wells London i MEGARON – THE ATHENS CONCERT HALL, amb el suport del Ministeri de Cultura i Esports de Grècia l'any 2023. Dimitris Papaioannou és artista resident a MEGARON – THE ATHENS CONCERT HALL. 

Agraïm especialment a Teodor Currentzis la conducció musical d'INK i el fet que ens l'oferís com un regal. Gràcies especialment a Dimitris Korres pel seu continu i genial suport tècnic.

Fitxa artística

Concepció, direcció, decorats, vestuari i il·luminació: Dimitris Papaioannou. Home vestit: Dimitris Papaioannou / Haris Fragoulis. Home nu: Šuka Horn. Música: Kornilios Selamsis. Disseny del so: David Blouin. Disseny de la il·luminació: Lucien Laborderie, Stephanos Droussiotis. Producció creativa i executiva i ajudantia de direcció: Tina Papanikolaou. Direcció associada: Haris Fragoulis. Entrenament físic dels intèrprets: Šuka Horn. Fotografia i material audiovisual: Julian Mommert. Música enregistrada: Teodor Currentzis, musicAeterna Orchestra. Va posar nom a l'espectacle: Aggelos Mendis. Creació del pop: Nectarios Dionysatos. Associat al disseny visual: Evangelos Xenodochidis. Relacions internacionals, responsable de comunicació i programador de la gira: Julian Mommert. Direcció tècnica: Manolis Vitsaxakis. Regidoria i enginyeria de so: David Blouin. Utillatge i regidoria: Tzela Christopoulou. Programació de la il·luminació: Lucien Laborderie. Tècnic d'escenari i maquinista: Aggelos Katsolias . Producció executiva: 2WORKS en col·laboració amb POLYPLANITY PRODUCTIONS. Producció executiva associada: Vicky Strataki. Assistència en la producció executiva: Kali Kavvatha.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 24 al 26 de juliol, a les 20:30 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 65 min

Preus 30 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades