Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Instruccions per fer-se feixista

Michela Murgia / Dir.: Miquel Gorriz

La Villarroel 12/07 - 13/08

Un projecte nascut de la immediatesa, d’una reacció gairebé defensiva dels seus creadors davant l’augment de representativitat parlamentària de l’extrema dreta a les últimes eleccions espanyoles i catalanes.

L’assaig de Michela Murgia en el qual es basa aquest espectacle és tota una provocació, un text ple d’ironia sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats i sobre l’última reencarnació dels moviments d’ultradreta. Una gran actriu es posa en la pell i fa seus el pensament i la denúncia d’aquesta escriptora i activista italiana amb una gran projecció pública al seu país per convertir-se en la protagonista d’un monòleg que denuncia l’actual onada de feixisme arreu d’Europa i la resta del món. Un text per fer trontollar la seguretat en el nostre sistema democràtic, adaptat per Sergi Pompermayer i dirigit per Miquel Gorriz.

Interpreta la conversió d'aquest assaig en text teatral una actriu excepcional, la Mercè Arànega, que ha passat en diverses ocasions pel Grec, una de les quals amb la producció del 2015 Neus Català. Un cel de plom, que va ser un èxit espectacular. Com a director, Miquel Gorriz, a qui vam veure al Grec 2012 amb Molly Sweeney, però que a més ha dirigit muntatges com Art, El metge de Lampedusa, Shirley Valentine o Transbord, entre altres.

Una coproducció de Mola Produccions, Festival Temporada Alta i Grec 2023 Festival de Barcelona.

Amb el suport de l’ICEC-Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura), Ajuntament de Barcelona i l’INAEM-Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música (Gobierno de España, Ministerio de Cultura y Deporte). 

Amb la col·laboració de l’Estruch-Ajuntament de Sabadell.

Aquest espectacle ha estat finançat per Unió Europea (fons Next Generation), Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (Gobierno de España), Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Aquest espectacle ha rebut una de les beques Barcelona Crea atorgades per l'ICUB.

Funció accessible amb audiodescripció, sobretitulació i bucle magnètic el dia 29 de juliol, a les 20.00 h.

Fitxa artística

Autoria: Michela Murgia. Traducció: Mercè Ubach. Adaptació i dramatúrgia: Sergi Pompermayer. Concepte i direcció: Miquel Gorriz. Intèrpret: Mercè Arànega. Disseny d’espai: Yaiza Ares. Disseny de vestuari: Hernán Montiel. Disseny d’il·luminació: Jordi Fusté. Caracterització: Núria Llunell. Producció executiva: Anna Rius. Ajudantia de direcció: Pablo Macho Otero. Regidoria: Rita Molina, Pablo Macho. Cap tècnic del teatre: Iker Gabaldón. Màrqueting i comunicació: La Villarroel. Fotografia: David Ruano. Vídeo: Miquel Santiveri. Disseny gràfic: Nexe disseny gràfic. Aplicacions gràfiques: Santi&Kco.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 12 de juliol al 13 d’agost, de dimarts a divendres, a les 20.00 h; dissabtes, a les 17.30 i 20.00 h; diumenges, a les 18.00 h

Espai La Villarroel

Duració 70 min

Llengua Català

Preus 27,5-31,5

Altres criteris BCN Crea Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades