Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Jane Birkin

"Oh, pardon, tu dormais..." El concert

Teatre Grec 19/07

L'artista torna al Teatre Grec per tercera vegada en la seva carrera. Ho fa presentant-nos un disc en el qual, més enllà del seu talent com a intèrpret, descobrim una gran autora de cançons.

Feia dotze anys que Jane Birkin no treia un disc, des d'Enfant d'Hiver, editat el 2008. Ara hi torna amb un treball amb personalitat pròpia. D'una banda, és el primer en el qual inclou alguns temes en anglès (Ghosts, Catch me if you can...) i de l'altra, ens mostra una Jane Birkin més enllà del personatge que coneixem essencialment a través de les cançons que li va compondre el que va ser el seu company, Serge Gainsbourg. I és que en aquest disc trobarem temes escrites per la mateixa artista que, com Cigarettes, ens mostren una creadora de talent que, a més, ens endinsa en episodis tristos de la seva existència com ara, en el cas d'aquest tema, la mort de la seva filla. També la figura de Gainsbourg sobrevola, sentimentalment i musicalment, aquest treball, en el qual Birkin no es lliura a una tristesa gratuïta, sinó que sembla treure forces de l'adversitat. El músic, compositor, actor i intèrpret francès Étienne Daho, un dels molts hereus artístics de la chanson française, s'encarrega d'orquestrar el retorn als escenaris d'una Birkin que, en alguns casos, canta temes nous i, de vegades, d'altres que va crear fa prop de vint anys. El disc és, de fet, un projecte musical concebut per Daho, escrit per Jane Birkin i Étienne Daho en alguns casos, i compost i realitzat per Etienne Daho i Jean-Louis Piérot.

Serà la segona ocasió que l'artista visita el Grec Festival de Barcelona i també el recinte del Teatre Grec, on la vam poder sentir el 2003 interpretant els temes d'Arabesque, un viatge musical a les essències del Magrib.

Una coproducció de The Project i Producciones Animadas.

Fitxa artística

Direcció artística: Etienne Daho, Direcció musical: Etienne Daho, Jean-Louis Piérot, Interpretació musical: Jane Birkin (veu), Jean-Louis Piérot (piano, guitarra), François Poggio (guitarra), Colin Russeil (percussió), Marcello Giuliani (baix) Fotografia: Nathaniel Goldenberg

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimarts 19/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 35 €

Altres criteris Internacional

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades