Barcelona cultura

Jérôme Bel

Gala

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany22/07 - 23/07

L'espectacle fa créixer les expectatives del públic i esborra les fronteres entre l'èxit i el fracàs d'una representació, en suggerir que el teatre és comunitat, tant a l'escenari com a fora. Un tour de force especialment entretingut i realment radical.

Heu estat mai en una d’aquelles gales en les quals els artistes, sovint aficionats, compareixen davant del públic per mostrar el que saben fer? Doncs aquesta mateixa estructura és la d’aquest muntatge coreogràfic, una nova ocasió que Jérôme Bel aprofita per seguir deconstruint, com en propostes anteriors, la representació institucional de la dansa. Després de Disabled Theater, una peça representada per una troupe d'actors que patien alguna discapacitat mental, i de Cour d'honneur, que posava al centre de l'escena un grup d'espectadors, Gala torna a partir d'una mateixa qüestió: com podem portar al camp de la representació escènica d'individus i cossos que sovint són automàticament descartats per a aquesta funció? Com podem fer servir millor els recursos d'aquest aparell únic, el teatre –amb els seus codis, escenaris, gèneres i professionals– per tal d'eixamplar el perímetre del que pot ser mostrat? No es tracta de jutjar les diferents actuacions, sinó d'adonar-se com el bagatge cultural de cada persona propicia una relació singular amb aquest desig d'alguna cosa més que representa la dansa.

Un workshop organitzat als afores de París va ser la llavor d’aquest espectacle, que retorna al moviment la seva condició política i social i posa de relleu el caràcter intuïtiu i natural de la dansa com a mecanisme d’expressió dels cossos, més enllà de l’art, del virtuosisme i de les tècniques amb què sovint l'identifiquem.

Una producció de R.B. Jérôme Bel (París).

Coproducció: Dance Umbrella (Londres), TheaterWorks Singapore/72-13, KunstenFestivaldesArts (Brussel·les), Tanzquartier Wien, Nanterre-Amandiers Centre Dramatique National, Festival d'Automne à Paris, Theater Chur (Chur) et TAK Theater Liechtenstein (Schaan) - TanzPlan Ost, Fondazione La Biennale di Venezia, Théâtre de la Ville (París), HAU Hebbel am Ufer (Berlín), BIT Teatergarasjen (Bergen), La Commune Centre dramatique national d’Aubervilliers, Tanzhaus nrw (Düsseldorf), House on Fire.

Amb el suport del Centre National de la Danse (Pantin) i Ménagerie de Verre (París) en el marc de Studiolab dedicat a proporcionar espais de treball.

Amb la col·laboració del Mercat de les Flors.

Agraïments: socis i participants en el workshop de dansa i veu NL Architects i Les rendez-vous d’ailleurs.

R.B. Jérôme Bel està subvencionada per la Direcció regional dels afers culturals d'Ile-de-France- Ministeri de la Cultura i la Comunicació, l’Institut français, el Ministeri d’Afers Exteriors de França per a les gires internacionals i per ONDA - Office National de Diffusion Artistique – per a les gires a França.

Fitxa artística

Concepció: Jérôme Bel Ajudantia de direcció: Maxime Kurvers Ajudantia a càrrec de la posada en escena a Barcelona: Frédéric Seguette, Chiara Gallerani A càrrec de: Maria Fans, Concepció Jimeno, Ioar Labat Berrio, Susana López, Paula López, Youssef Murcia Aarab, Fèlix Navarro, Sofia Niubó, Iliana Nsoka, Olívia Olivé, David Priego, Miguel Ángel Puy, Miquel Ripeu, Helio Roraima de Magalhaes, Manel Salas, Antonella Sampieri, Marta Sans, Lluís Santiago, Cathy Stuyt, Koichi Sugihara Vestuari: Els mateixos ballarins Producció executiva: Mercat de les Flors Fotografia: Josefina Tommasi 

R.B. Jérôme Bel

Consell artístic i direcció executiva: Rebecca Lee Administració: Sandro Grando Direcció tècnica: Gilles Gentner     

Enllaços relacionats

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris diumenge 22/7 - 20:00 H dilluns 23/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració90 min

Preus 18 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut