Barcelona cultura

Judit Neddermann

Aire

Teatre Grec | 22/07

Grec Festival

Hem escoltat la veu versàtil d’aquesta artista inquieta en algunes de les propostes musicals més interessants del moment, però en els darrers anys els seus propis projectes l’han fet créixer com a cantant i compositora. Ho demostra el seu nou treball.

Nascuda a Vilassar de Mar, Judit Neddermann es va fer coneguda com la veu de The Gramophone Allstars Big Band, una formació liderada pel músic empordanès Genís Bou que fusiona amb mestria sons jamaicans i músiques negres que van del soul i el jazz al boogaloo. També és molt possible que hàgiu escoltat Neddermann acostant sonoritats clàssiques i modernes amb el Quartet Brossa, treballant amb l’orquestra de percussió ibèrica Coetus, amb la pianista Clara Peya o potser participant en algun projecte teatral. Amb aquesta trajectòria tan diversa, a ningú no li estranyarà que hagi acabat sent còmplice del músic Alejandro Sanz en una de les cançons més noves de l’artista, un tema titulat “Este segundo” i cantat en català i castellà que s’ha fet molt popular. Judit Neddermann, però, no només posa el seu talent al servei de projectes conjunts o temes d’altres artistes, sinó que també ha editat treballs discogràfics propis com ara Tot el que he vist (2014), Un segon (2016), Nua (2018) o, amb la seva germana, Meritxell Neddermann, Present (2019).

Aire, que s’hauria d’haver presentat el maig passat al festival Strenes de Girona, és el seu nou projecte en solitari, editat aquest mateix any. Després de la col·laboració amb Alejandro Sanz, l’artista interpreta en el disc temes en castellà, a més d’alguna cançó en català i en portuguès. Ella mateixa confessa que la trobada amb Sanz ha obert un moment nou en la seva carrera, ara enfocada també a un públic internacional. A la vegada, però, l’artista continua sent fidel a si mateixa i es reafirma com una cantautora capaç de fer servir la introspecció com a motor creatiu mentre dibuixa un univers sonor, propi i personal, que gira al voltant de la cançó, els sons del món i el folk nord-americà. Pareu-hi atenció, perquè, si encara no ho ha fet, el món està a punt de descobrir la veu de la Judit Neddermann.

 

Una producció de TheProject / Guitar BCN.

Fitxa artística

Interpretació musical: Judit Neddermann (veu), Arnau Figueres (bateria i percussió), Isaac Coll (baix), Adri González (teclats), Darío Barroso (guitarra espanyola, guitarra elèctrica), Pau Figueres (guitarres espanyola i elèctrica)

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 22/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 15 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut