Barcelona cultura

Kronos Quartet / ESMuC / Alba G.Corral

Nit inaugural del Grec 2019 Festival de Barcelona

Teatre Grec | 26/06 - 27/06

La primera nit del festival, moment de trobada entre públic i artistes, promet emocions en clau de música contemporània. La protagonitzen el quartet de San Francisco Kronos Quartet, joves talents de l'ESMuC i l'artista visual Alba G. Corral.

Durant 45 anys, el Kronos Quartet de San Francisco —David Harrington (violí), John Sherba (violí), Hank Dutt (viola) i Sunny Yang (violoncel)— ha combinat l'esperit d'exploració musical sense complexos amb el compromís de reimaginar contínuament l'experiència d'un quartet de corda. En el procés, Kronos ha esdevingut un dels conjunts instrumentals més celebrats i influents del món, oferint milers de concerts, editant més de seixanta enregistraments sonors, i col·laborant amb els intèrprets més interessants del món, a més d'encarregar més d'un miler de noves composicions i arranjaments per a quartet de corda.

Kronos ens mostra l'amplitud del seu repertori en la nit inaugural del Grec 2019, durant la qual interpretarà composicions de Philip Glass i la compositora nord-americana de música electrònica Jlin, a més d'arranjaments d'obres de George Gershwin, Antonio Haskell i Solomon Linda, entre d'altres. La interpretació de Kronos estarà acompanyada de les projeccions de l'artista visual i programadora creativa resident a Barcelona Alba G. Corral. Ella fa servir les tecnologies més noves per tal de crear uns paisatges digitals fascinadors que s'integren amb la música i, de vegades, també amb el dibuix en directe.

Com a part del programa de la nit inaugural del Grec, el Kronos Quartet aporta la seva experiència a través del Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire. És el projecte educatiu i el llegat de Kronos, que està encarregant —i distribuint de manera gratuïta— la primera biblioteca d'aprenentatge del repertori contemporani per a quartets de cordes. Quan estigui complet, inclourà cinquanta noves creacions, la meitat signades per dones i la meitat per homes, procedents de tot el món. Com un esdeveniment previ al concert de Kronos, un grup de joves músics de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) coordinats per David Albet, director artístic de la formació de música contemporània Barcelona 216, interpretarà una tria de peces del repertori de Fifty for the Future repartits pel roserar Amargós (els jardins del Teatre Grec).

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració de l'ESMuC.

Fitxa artística

Composició musical: El programa inclou obres de George Gershwin, Philip Glass, Antonio Haskell, Jlin, Solomon Linda, Missy Mazzoli, Terry Riley, entre d'altres Interpretació musical: Kronos Quartet: David Harrington (violí), John Sherba (violí), Hank Dutt (viola), Sunny Yang (violoncel) Disseny de la il·luminació: Brian H. Scott Disseny del so / Concepció sonora: Brian Mohr Producció: Kronos Performing Arts Association

Coordinació dels músics de l'ESMuC: David Albet Visuals: Alba G. Corral

 

Galeria multimèdia

KRONOS QUARTET/ESMUC/ALBA G.CORRAL
KRONOS QUARTET/ESMUC/ALBA G.CORRAL
KRONOS QUARTET/ESMUC/ALBA G.CORRAL

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris 26 i 27 de juny. Concerts als jardins (ESMuC) a partir de les 19.30 h. Concert de Kronos Quartet a les 22 h

Espai Teatre Grec

Preus 12 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut