Barcelona cultura

Baró d’evel

Teatre Lliure Gràcia | 08/07 - 10/07

Grec Festival

Poesia, moviment i circ contemporani formen part de l'univers insòlit i personal d'uns artistes que porten al festival la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise, en el qual tenen la complicitat... d'un ocell.

Ja passava a Bèsties, que es va poder veure per última vegada al Mercat de les Flors fa uns mesos i que, amb cavall i algunes aus a la pista, va ser la darrera creació de la companyia abans d’aquest conjunt de dues peces. Ara, la companyia francocatalana integrada per Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias (fill, per cert, del conegut pallasso Tortell Poltrona) porta als escenaris barcelonins , primera part del díptic escènic Là, sur la falaise, que si es compleixen les previsions es podrà veure l'any 2019. Totes dues peces, concebudes com a vasos comunicants, parteixen d’un mateix impuls d’explorar les oposicions (entre el negre i el blanc, entre l’equilibri i el desequilibri...) i també les moltes cares del treball amb animals. Ho veureu a , una peça per a dos humans, un micro, un ocell anomenat Gus i dos colors: els mateixos blanc i negre de les plomes de l’au. Decourtye i Mateu exploren aquí els conceptes d’equilibri i desequilibri, mentre intenten trobar els límits de la veu humana, del ritme i de la llum. Sobre ells, lliure per l'escenari, l'au representarà el món de les creences i supersticions, però també la llibertat i la lleugeresa. Tot passa en un escenari d'una claror immaculada que, a poc a poc, s’anirà transformant en una exploració de la dualitat, que és un dels signes d'identitat de la peça.

Potser, com diuen els mateixos creadors, funciona com un pròleg de la futura La falaise, la segona peça que veurem l'any vinent i que està protagonitzada per vuit intèrprets, els mateixos dos colors (el blanc i el negre) que la lliguen a i uns col·laboradors molt animals, entre els quals un cavall i algunes aus.

Com és habitual, Baró d’evel torna a col·laborar en aquesta ocasió amb Maria Muñoz i Pep Ramis, integrants de la companyia de dansa Mal Pelo, però també amb l'autora i dramaturga Barbara Métais-Chastanier.

Una producció del Grec 2018 Festival de Barcelona la companyia Baró d’Evel, el Teatre Lliure de Barcelona, el festival Montpellier Danse 2018, el Théâtre Garonne, scène européenne, l'Espace Malraux, scène nationale de Chambéry, el TheâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Pronomade(s) en Haute-Garonne, CNAR, L’Archipel, scène nationale de Perpignan, CIRCa, pôle national cirque, Auch Gers Occitanie, Les Halles de Schaerbeek - Bruxelles, le Prato, théâtre international de quartier, pôle national cirque de Lille, L’Estive, scène nationale de Foix et de l’Ariège, Festival BAD en Bilbao (en curs).

Aquest espectacle es beneficia del projecte de cooperació transfronterera PYRENART, en el marc del programa Interreg V-A Espagne-France-Andorre POCTEFA 2014-2020 - Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

Amb l'ajuda de la MC93, scène nationale de Seine-Saint-Denis à Bobigny i de l’Animal a l’esquena a Celrà.

Amb l’ajuda a la creació de DGCA, Ministeri de la Cultura i la Comunicació i del Conseil départemental de la Haute-Garonne.

La companyia està subvencionada pel Ministeri de la Cultura i la Comunicació - Direcció Regional d'Afers Culturals d’Occitanie / Pyrénées-Méditerranée i la Région Occitanie / Pyrénées – Méditerranée.

El dia 9 de juliol, després de la representació, s’organitza un Col·loqui postfunció. Consulteu aquest enllaç per a més informació.

Fitxa artística

Autoria: Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias Interpretació: Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias, l'ocell Gus Col·laboració en la posada en escena: Maria Muñoz – Pep Ramis / Mal Pelo Col·laboració en la dramatúrgia: Barbara Métais-Chastanier Escenografia: Lluc Castells Assistent d'escenografia: Mercè Lucchetti Col·laboració musical / Concepció sonora: Fanny Thollot Disseny de la il·luminació: Adèle Grépinet Disseny del vestuari: Céline Sathal Construcció dels decorats: Jaume Grau, Pere Camp Direcció tècnica: Cyril Monteil Regidoria: Flavien Renaudon So: Brice Martin Producció i difusió: Marie Bataillon / Laurent Ballay Fotografía: François Passerini 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ Escena híbrida

Dates i horaris diumenge 8/7 - 18:00 H dilluns 9/7 - 20:30 H dimarts 10/7 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Gràcia

Duració75 min

Preus 22 €

Adreçat aNits d'estiu

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut