Barcelona cultura

La filla del mar

La Barni Teatre

Teatre Condal 25/06 - 04/07

Un dels drames més coneguts d’Àngel Guimerà es converteix en un nou musical, un espectacle multidisciplinari que combina text, cançons i moviment per explorar conceptes com la identitat i la diferència.

El 1899, quan ja havia dut a escena els que avui són grans clàssics del teatre català com Maria Rosa o Terra baixa, Àngel Guimerà va estrenar La filla del mar, la història d’una nena, única supervivent d’un naufragi en el qual moren els seus pares, que arriba a les platges d’un poble de la costa catalana. L’Àgata ha crescut com a germana de la Mariona, acollida per la seva família, però això no ha evitat els conflictes derivats de la discriminació i la resistència de la comunitat a incorporar la diferència. La recent tornada a la comunitat de Pere Màrtir serà l’objecte de discòrdia amorosa que desfermarà la tragèdia. Amb aquest material com a punt de partida, La Barni Teatre traspassa la barrera del temps i en fa una revisió que posa en primer terme els elements essencials i universals de la història per preguntar-se i preguntar-nos de quina manera tractem els qui considerem diferents, com condiciona la nostra identitat l’entorn social en el qual vivim i per què ens comportem de la manera que ho fem com a societat. És una proposta de teatre musical que vol acostar un dels grans clàssics del teatre català al públic dels nostres dies.

Amb la complicitat de Jaume Viñas com a dramaturg per a aquest projecte, han imaginat l’espectacle Marc Sambola, Marc Vilavella i Gracia Fernández, directors artístics d’una companyia nascuda l’any 2006 i que ha produït espectacles com Ojos verdes. Miguel de Molina in memoriam (2007), El projecte dels bojos, una utopia musical (2011), Le llaman copla (2012) o Tan bonica aquesta nit (2014).

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona i Focus.

Fitxa artística

Text i lletres: Jaume Viñas Música i lletres: Marc Sambola Interpretació: Xavi Casan, Mariona Castillo, Candela Díaz, Gracia Fernández, Irene Jódar, Albert Mora, Arnau Puig, Marc Sambola, Clara Solé, Toni Viñals Direcció: Marc Vilavella Direcció musical: Marc Sambola Orquestració: Óscar Peñarroya Escenografia i vestuari: Jordi Bulbena, Marc Udina Moviment: Teresa G. Valenzuela Disseny de la il·luminació: Jordi Berch Disseny del so: Jordi Ballbé Ajudantia de direcció: Mara Fernández Disseny del cartell: Zuhaitz San Buenaventura

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 25 de juny al 4 de juliol. De dimecres a divendres, a les 20.00 h; dissabte, a les 17.30 i les 20 h (dissabte, 26, només a les 20 h); diumenge, a les 18.30 h; dimarts 29 de juny, a les 20.00 h, estrena

Espai Teatre Condal

Duració 100 min

Llengua Català

Preus 29-35 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades