Barcelona cultura

La gavina

Versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov

Dir.: Àlex Rigola

La Villarroel

La Villarroel 2020-21

De Grec a Grec

Ficció i realitat, actors i personatges es confonen en una nova visita d’un conegut director català a l’univers del dramaturg rus. Un gran repartiment ens parla, des de l’escenari, d’amor i de teatre.

L’any 2015, el director Àlex Rigola va aconseguir un dels seus muntatges més aplaudits portant a La Villarroel Marits i mullers, una adaptació escènica del guió que havia escrit Woody Allen per a la pel·lícula del mateix títol. Ara torna al mateix teatre de la mà d’un dels dramaturgs que ha visitat recurrentment durant la seva trajectòria: Anton Txékhov. I ens proposa un muntatge de nova creació que constitueix una versió lliure d’una de les obres més conegudes de l’autor, La gavina. En aquesta posada en escena, Rigola aplica els llenguatges amb els quals ha experimentat darrerament, en obres com ara Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers. I, un cop més, barreja l’argument de l’obra amb les reflexions i les vivències personals d’un director, tres actrius i un actor que parlen sobre la insatisfacció, sobre l’amor no correspost, sobre la solitud o sobre el temor a la vellesa, amb una barreja d’humor i de nostàlgia que bé podríem trobar en les obres de Txékhov. Rigola fa servir aquí les vivències dels mateixos actors i actrius, que també parlen sobre la seva feina a l’escenari i la dels seus companys, per recompondre l’obra i posar-la en primera persona.

És el tercer muntatge de Txékhov, després d’Ivànov i Loncle Vània (Grec 2018) que porta a escena Àlex Rigola, director, dramaturg i productor teatral que ha dirigit el Teatre Lliure, la secció teatral de la Biennal de Venècia i els Teatros del Canal de Madrid i que és una de les personalitats més destacades i amb més projecció internacional del teatre català actual. En aquest muntatge, s’envolta d’un repartiment espectacular que es despulla en escena amb la màxima generositat. En formen part l’aplaudida actriu de teatre i cinema Mònica López; l’actor, dramaturg i director Nao Albet, i el també dramaturg i director Pau Miró, a més de l’actriu Roser Vilajosana, l’actor Xavi Sáez i la joveníssima actriu Melissa Salvatierra, un nou valor per descobrir.

Una producció de Titus Andrònic i Heartbreak Hotel

Fitxa artística

Autoria: Versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov Dramatúrgia i direcció: Àlex Rigola Interpretació: Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mónica López, Melisa Salvatierra, Roser Vilajosana Ajudantia de direcció: Alba Pujol Cap tècnic del teatre: Jaume Feixa Producció executiva: Irene Vicente Comunicació: Cosmica (Anna Aurich) Premsa: Lídia Giménez i Albert López Màrqueting i comunicació: Publispec

 

Galeria multimèdia

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut