Barcelona cultura

La gavina

Versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov Direcció: Àlex Rigola

La Villarroel 07/07 - 01/08

Ficció i realitat, actors i personatges es confonen en una nova visita d’un conegut director català a l’univers del dramaturg rus. Un gran repartiment ens parla, des de l’escenari, d’amor i de teatre.

L’any 2015, el director Àlex Rigola va aconseguir un dels seus muntatges més aplaudits en portar a La Villarroel Marits i mullers, una adaptació escènica del guió que havia escrit Woody Allen per a la pel·lícula del mateix títol. Ara torna al mateix teatre de la mà d’un dels dramaturgs que ha visitat recurrentment durant la seva trajectòria: Anton Txékhov. I ens proposa un muntatge de nova creació que constitueix una versió lliure d’una de les obres més conegudes de l’autor, La gavina. En aquesta posada en escena, Rigola aplica els llenguatges amb els quals ha experimentat darrerament, en obres com ara Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers. I, un cop més, barreja l’argument de l’obra amb les reflexions i les vivències personals d’un director, tres actrius i un actor que parlen sobre la insatisfacció, sobre l’amor no correspost, sobre la solitud o sobre el temor a la vellesa, amb una mescla d’humor i de nostàlgia que bé podríem trobar en les obres de Txékhov. Rigola fa servir aquí les vivències dels mateixos actors i actrius, que també parlen sobre la seva feina a l’escenari, i la dels seus companys per recompondre l’obra i posar-la en primera persona.

És el tercer muntatge de Txékhov, després d’Ivànov i Loncle Vània (Grec 2018) que porta a escena Àlex Rigola, director, dramaturg i productor teatral que ha dirigit el Teatre Lliure, la secció teatral de la Biennal de Venècia i els Teatros del Canal de Madrid, i que és una de les personalitats més destacades i amb més projecció internacional del teatre català actual. En aquest muntatge, s’envolta d’un repartiment espectacular que es despulla en escena amb la màxima generositat. En formen part el dramaturg, director i intèrpret Jordi Oriol i l’actriu de dilatada trajectòria Chantal Aimée, a més de l’actriu Roser Vilajosana, l’actor Xavi Sáez i la joveníssima actriu Melisa Salvatierra, un nou valor per descobrir.

Una producció de Titus Andrònic i Heartbreak Hotel.

Coproduït pel Grec 2020 Festival de Barcelona i Temporada Alta 2020.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Autoria: versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov Dramatúrgia i direcció: Àlex Rigola Interpretació: Chantal Aimée, Jordi Oriol, Xavi Sáez, Melisa Salvatierra, Roser Vilajosana Ajudanta de direcció: Alba Pujol Cap tècnic del teatre: Jaume Feixa Producció executiva: Irene Vicente Comunicació de la companyia: Anna Aurich (Còsmica) Premsa de La Villarroel: Albert López Màrqueting i comunicació: Publispec

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 7 de juliol a l'1 d'agost. De dimarts a divendres, a les 20.00 h; dissabtes, a les 17.30 i 20.00 h; i diumenges, a les 18.30 h

Espai La Villarroel

Duració 90 min

Llengua Català

Preus 24 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades