Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La grUtesca

Escarlata

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch 20/07 - 21/07

Un destil·lat en forma de pensaments sonors i actes poètics que dialoguen creant un collage poètic i provocador. Tot, per qüestionar el paper i el futur del riure i de la llibertat en la nostra societat.

És una transformació, un moviment que altera el nostre cos, posa en marxa músculs que ni sabíem que existien i ens canvia la cara de manera incontrolable... Us parlem del riure, un moment en què s'esvaeix la vida quotidiana i tot el que l'envolta, que ens fa més savis i més humils i que, sí, ens allibera. El riure és llibertat. Així ho consideren la Bet Miralta i en Jordi Aspa, ànimes d'una companyia que, en aquest espectacle, ens convida a redescobrir la relació personal que cadascun de nosaltres tenim amb el riure i a esbrinar si les riallades, i també la llibertat, corren perill en el nostre temps. Els Escarlata us faran entrar en grups de trenta-dues persones en un espai amb poca llum. Hi accedireu fabricant i lliurant un objecte, i, un cop sigueu a dins, assistireu a un seguit d'actes poètics que marquen un viatge per l'univers del riure. Papers de fumar que ballen, globus d'heli, gramòfons que riuen... Tot ho trobareu en aquest espectacle, en el qual us adverteixen que el riure és llibertat... però també pot esdevenir un mecanisme de control.

És una nova interpretació personal del món del circ a càrrec dels Escarlata, una companyia amb una trajectòria de més de trenta-cinc anys. Els hem vist al Grec 2012 amb Llenties i marabú, Devoris Causa i Pugilatus; celebrant el vint-i-cinc aniversari de la companyia i durant el Grec 2017, amb CorroC.

Una producció dels Escarlata i Scène Nationale de l’Essonne, Agora-Desnos (França)

Residències i suport de creació: Lloret de Mar, Sant Esteve de Palautordera, Figueres, Centre Cívic de Porqueres. Residències de creació: La Sala (Sabadell), Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega i Teatre Municipal (Girona)

Amb el suport de l’ICEC - Generalitat de Catalunya

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 12 anys.

Aquest espectacle no és apte per a persones amb mobilitat reduïda.

Fitxa artística

Concepció: Escarlata. Interpretació: Bet Miralta, Jordi Aspa. Suport tècnic: Oriol Luna o Pep Arumí. Dramatúrgia: Marc Villanueva i Escarlata. Inspirador esporàdic: Sergi López. Dissenys sonors: Jordi Salvadó. Univers musical: Joana Gomila. Disseny de l’escenografia: Oriol Corral. Disseny de la il·luminació: Escarlata i Oriol Corral. Vestuari: Oriol Corral. Veu de nena: Gisla Pérez Sampons. Comunicació i xarxes: Cio Llopis. Producció: Bet Miralta i Alfred Fort per La Destil·leria. Acompanyament a la producció: Gina Aspa. Construcció de l’estructura: Uli Weigel. Construcció de la graderia: Manu Flandri. Vídeo: Àlex Macias. Fotos: Pep Gol. Disseny gràfic: Diego Ingold.

Agraïments: Ton Mentruit, Genis Matabosch, Anna Carreras, Manel Palahí, Xesca Salvà, Marduix, Tena Busquets i a totes les persones que ens han acompanyat, escoltat i compartit impressions en el procés de creació i creixement.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dijous 20/7 - 20:00 H dijous 20/7 - 22:00 H divendres 21/7 - 20:00 H divendres 21/7 - 22:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Llengua Català

Preus 18 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades