Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La Intrusa

Prusik

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany 21/07 - 22/07

Un tipus de nus es converteix en metàfora en la darrera creació de la companyia basca i catalana, que ens presenta un grup de dones que, davant el fracàs inevitable de la humanitat, creen una nova comunitat.

Prusik és el nom d’un nus de subjecció i bloqueig. És un lligam de fricció amb una característica: es deixa anar en alliberar la pressió i és, per tant, un nus de salvació. Aquest nus serveix com a metàfora d’aquesta història, la d’una comunitat a la recerca de nous paràmetres. El seu objectiu és no construir el mateix que ja existia i, des del coratge, crear alguna cosa nova en relació amb els vincles, el desig, l’anhel de ser lliures, la naturalesa original de l’ésser, la nuesa d’un/a mateix/a, l’emoció, el treball, la família, el planeta… Pretenen recuperar la innocència de l’esdevenidor, tornar a jugar en pau i retrobar la identitat que precedeix la separació. Per a les integrants d’aquesta comunitat, és urgent i necessari assaltar el paradís i recuperar-lo.

La companyia La Intrusa aplega, en aquesta ocasió, una xarxa d’intèrprets constituïda des de Catalunya, Euskadi i Madrid. La trobada d’aquestes quinze dones crea aquesta experiència, que pretén reivindicar la urgència que té la humanitat de recuperar la tendresa.

És el nou projecte coreogràfic de La Intrusa, una companyia integrada per Virginia García i Damián Muñoz, que va néixer a la capital catalana l’any 1996, després d’haver guanyat el Certamen Coreogràfic de Madrid, i que, amb una trajectòria de més de vint anys plena d’èxits i reconeixements internacionals, l’any 2015 va ser distingida amb el Premi Nacional de Dansa del Ministeri de Cultura. Autors d’uns espectacles poètics, d’un fort impacte visual i emocional, amb un to intimista que connecta fàcilment amb el públic, han portat al Grec muntatges com Niágara (Grec en obert 2020, reprogramat després de la suspensió del Dansa Metropolitana d’aquell any), i tenen entre les últimes creacions Mud Gallery. Animales de hermosa piel (2015) o It’s a wrap (Kubrick is dead) (2020). Tal com tornen a fer aquest cop, García i Muñoz treballen amb reflexions, símbols i metàfores que converteixen en moviment sobre l’escenari, i que recolzen també en els sons i les paraules.

Una producció de La intrusa.
Amb el suport i la col·laboració del Govern basc, el Centro Coreográfico Canal - Compañía residente en creación, i Donostia Kultura - Teatro Victoria Eugenia.

Fitxa artística

Direcció: Virginia García y Damián Muñoz, Dramatúrgia: Virginia García, Creació i interpretació: Carmen Fumero, Virginia García, Helena Gispert, Interpretació: María Casares, Claudia Gómez, Paula Montoya, Alicia Pírez, Anna Sagrera, Marta Santacatalina, Isabela Rossi, Olaia Valle, Oihana Vesga, Partitura: Jesús Díaz (Making Music in Silence), Banda sonora: La intrusa, Vestuari: La Intrusa, Il·luminació: La Intrusa, Daniel Badal, Tècnic d’il·luminació i so: Daniel Badal, Producció i management: Cane (n.canela) Fotografia: Antonio N. Wijkmark

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 21/7 - 20:00 H divendres 22/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 65 min

Preus 25 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades