Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La paella dels dijous

Cristina Clemente / Dir.: Muguet Franc

El Maldà 05/07 - 18/07

Entrades exhaurides
Segur que les coses que ens semblaven que eren per a tota la vida són, efectivament, per sempre? S'ho pregunta una creació teatral cuinada entre les dues ribes de l'Atlàntic com a part d'una experiència de col·laboració escènica internacional.

Dramaturga i guionista de moltes obres teatrals i sèries que heu vist els últims anys, Cristina Clemente recrea a El Maldà una situació límit viscuda en el si de la família. La Mercè dina cada dijous amb els seus dos fills, el Guifré i la Lia. I cada dijous els prepara una paella. Avui sembla un dijous qualsevol, un dijous com tants d'altres, però el fet que hagi fet la paella de marisc ja anuncia que serà un dijous especial. Ella els vol comunicar alguna cosa molt important, un fet que li ha canviat la vida. Ells sospiten que en passa una de grossa i potser treuen conclusions precipitadament.

Aquest muntatge forma part d'un projecte conjunt de col·laboració entre autors, autores, directors i directores catalans i de l'Argentina. Ha estat dissenyat entre tres sales de proximitat en el marc del projecte On el teatre batega , El Maldà (La paella del dijous), la Sala Flyhard (Silvia) i la Sala Versus Glòries (Rovira versus Rodríguez), cadascuna de les quals acollirà un muntatge diferent amb personatges compartits: aneu a veure-les totes tres i tindreu una visió de conjunt de la història que us expliquen. Les obres es veuran de moment a Barcelona, amb la intenció de fomentar les relacions artístiques bilaterals mitjançant l’intercanvi de professionals de les arts escèniques en projectes de producció i coproducció. En un futur pròxim, els muntatges produïts en aquesta iniciativa es podrien veure també en sales de Buenos Aires.

Una producció d’On el teatre batega, Sala Flyhard, El Maldà i Sala Versus Glòries.

En coproducció amb el Grec 2023 Festival de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Iberescena.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia: Cristina Clemente. Direcció: Muguet Franc. Interpretació: Jordi Andújar, Lluïsa Castell, Núria Cuyàs.Escenografia: Elisenda Pérez. Figurinisme: Maria Albadalejo. Disseny d’il·luminació: Xavi Gardés. Disseny de so: Damià Duran. Tècnica de llum i so: Maria Martín. Estudiant en pràctiques de direcció: Mar Mañez (Timbal). Estudiant en pràctiques de producció: Anna Castañé (Formació Xarxa de Productores). Estudiant en pràctiques d’escenografia: Quim Algora (IT), Coordinació de producció de la trilogia: Montse Farrarons, Clara Cols. Producció executiva: Jofre Blesa, Marina Marocs, Sergio Matamala. Coordinació artística: Adrià Aubert, Jofre Blesa, Sergio Matamala. Comunicació i premsa: Rafaela Rivas, Ester Cánovas, Anna Castillo. Elisenda Riera.

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 5 al 18 de juliol, de dilluns a dissabte, a les 20 h

Espai El Maldà

Duració 75 min

Llengua Català

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades