Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La Tremendita / Riqueni

Tremenda / Herencia / Desvarío

Districte de Nou Barris (Pati) 20/07 - 20/07

Flamenc experimental i guitarra protagonitzen la primera jornada d'un festival que converteix en escenari la plaça Major de Nou Barris i que gestiona l'associació El Dorado.

El festival Desvarío torna al Grec i comença amb aires de renovació. Lluny d'obrir aquesta mostra flamenca amb un cantaor o cantaora convencional, aquí aposten per un dels noms més rellevants de les escenes experimentals del flamenc: el de Rosario La Tremendita, que ens presentarà el seu espectacle Tremenda. Li diuen la cantaora punk, tant per la seva actitud i la seva posada en escena com per la seva estètica. Transgressora? Ella diu que ni ho intenta, sinó que simplement segueix el procés que li marca l'evolució natural de l'art que practica. 

Tot seguit podrem escoltar l’excepcional guitarra de Rafael Riqueni. Tal com diu José Manuel Gamboa: “Rafael és un músic trencador, màgic, ha obert per al flamenc un nou camí harmònic i conceptual diferent del que s’havia seguit fins ara”. Nascut a Triana el 1962, la seva trajectòria ve marcada per un sentit contemporani del toque i una sensibilitat lírica que posa en relació amb els grans de la música espanyola i amb els principals guitarristes flamencs.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l'any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado S. F. B., en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del nou festival. El Dorado és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern. 

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Amb el suport del Grec 2023 Festival de Barcelona.

Fitxa artística

Interpretació musical: Rosario La Tremendita (cante y guitarra), Pablo Martín Jones (bateria), Juanfe Pérez (baix elèctric), David Sancho (teclats), Rafael Riqueni (guitarra).

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris 20 de juliol a les 21.30 h i a les 23.00 h

Espai Districte de Nou Barris (Pati)

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades