Barcelona cultura

La Veronal

Pasionaria

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver25/07 - 26/07

Grec Festival

Quina idea del progrés se’ns està imposant? Cap a quin món artificial ens estan empenyent? Hi reflexiona, mitjançant la dansa, una companyia que ens proposa donar un cop d’ull a un futur sense passions.

Els esforços de la humanitat durant els últims anys han aconseguit portar-nos  fins aquell lloc que coneixem amb el nom de “progrés”. És un planeta al qual podríem batejar amb el nom de Pasionaria, un espai on viuen éssers humans iguals a nosaltres, o gairebé. Han estat dissenyats per imitar-nos, només que han perdut la capacitat d’apassionar-se, perquè són artefactes tecnològics que formen un paisatge artificial, net i asèptic, però absolutament mancat... d’humanitat. 

És com, veient el present i mirant cap a on anem, han imaginat el futur els integrants de La Veronal, un futur en el qual ni tan sols aspirem a adonar-nos que som vius. Hem renunciat al dolor i a la passió i ja no hi ha res que ens diferenciï dels robots o de les estàtues. De debò que encara som vius?

Una mirada crítica al món que vindrà en el qual l’individualisme i la covardia moral són valors a l’alça. És aquest, el futur que volem? Ens convida a pensar-hi una formació creada el 2005 per Marcos Morau i que és una de les joves companyies que en els últims anys han assolit més projecció nacional i internacional. Entre les seves darreres creacions, hi ha espectacles com Manolita Chen (vist al Beijing Dance Theatre), Tundra o Rothko Chapel.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona – Institut de Cultura Ajuntament de Barcelona, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Tanz im August/ HAU Hebbel am Ufer, Oriente Occidente Dance Festival, Theater Freiburg, Centro Cultural Conde Duque, Sadler’s Wells, Mercat de les Flors, Temporada Alta, Hessisches Staatsballett en el marc de Tanzplattform Rhein-Main.

Amb la col·laboració del Teatre L’Artesà (El Prat de Llobregat) i Graner, Centre de creació (Barcelona).

Amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Educación Cultura y Deporte de España i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El dia 26 de juliol, després de la representació, s’organitza un Col·loqui postfunció. Consulteu aquest enllaç per a més informació.

Fitxa artística

Idea i direcció artística: Marcos Morau Coreografia: Marcos Morau, en col·laboració amb les intèrprets Interpretació: Lorena Nogal, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong, Ariadna Montfort, Núria Navarra, Àngela Boix, Laia Duran, Anna Hierro, Alba Barral Text: El Conde de Torrefiel, La Tristura, Carmina S. Belda Repetidores: Estela Merlos, Alba Barral Assesorament dramatúrgic: Roberto Fratini Assistència vocal: Mònica Almirall Direcció tècnica i disseny de la il·luminació: Bernat Jansà Regidor d'escena, maquinària i efectes especials: David Pascual Disseny del so: Juan Cristóbal Saavedra Veu: María Pardo Escenografia: Bernat Jansà, David Pascual Disseny del vestuari: Silvia Delagneau Confecció: Mª Carmen Soriano Barrets: Nina Pawlowsky Màscares: Juan Serrano, Gadget Efectos Especiales Gegant: Martí Doy Utillatge: Mirko Zeni Producció i logística: Cristina Goñi Adot  Direcció de producció: Juan Manuel Gil Galindo  Fotografia: Marina Rodríguez

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimecres 25/7 - 20:30 H dijous 26/7 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració75 min

Preus 22 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut