Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La Veronal

Firmamento

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany 13/07 - 15/07

S'acaba un món i en neix un altre. Una companyia de dansa en el millor moment creatiu s'adreça a l'adolescència per parlar sobre el dolor de la pèrdua, però també de l'esperança en el que ha de venir.

Expulsades de la infantesa, les persones que travessen l'adolescència enyoren el temps dels jocs i, alhora, s'il·lusionen amb el ventall de possibilitats que se'ls obre davant els ulls. Viuen un moment de canvi durant el qual es definirà la manera com veuen el món i s'establirà la importància que tindrà per a ells el món material o l'emocional. La Veronal i Marcos Morau conviden el públic a fer servir la intuïció, a activar la memòria i els sentits per endinsar-se en el laberint que suposen els espectacles de la companyia. Què estem veient? On és la sortida d'aquest laberint? Utilitzant un llenguatge que desafia la lògica i ens submergeix en el desconcert, el misteri i la reflexió, Firmamento vol generar un espai màgic que contingui possibilitats infinites i recordi als nois i noies que hi ha moltes realitats possibles, més enllà de la que vivim.

Amb aquest muntatge, La Veronal s'adreça per primera vegada a públics adolescents i acosta a les noves audiències un talent i un llenguatge coreogràfic propis que han suscitat aplaudiments en els principals escenaris del món. Al Festival de Barcelona, la companyia va obrir la boca de l'infern al Teatre Grec l'any 2015 amb Vorònia, va tornar l'any 2018 amb Pasionaria i es va passejar entre la Calanda i el París de Buñuel a Sonoma (Grec 2020). Per aquell espectacle, i pel següent, Opening Night (Grec 2022), la companyia es va endur un premi Ciutat de Barcelona. La lidera Marcos Morau, un coreògraf nascut el 1982 a Ontinyent (Comunitat Valenciana) que es va formar en dansa a Barcelona, València i Nova York, però que també ha cursat un màster en teoria de la dramatúrgia i té amplis coneixements de fotografia. L’any 2005 va fundar La Veronal, un col·lectiu en el qual van confluir artistes de camps tan diversos com la dansa, el cinema, la fotografia o la literatura. Morau ha obtingut el Premi Nacional de Dansa 2013 del Ministeri de Cultura, entre molts altres reconeixements nacionals i internacionals.

Una producció de La Veronal.

En coproducció amb Grec 2023 Festival de Barcelona, Oriente Occidente Dance Festival, Centro de Cultura Contemporánea Condeduque, Mercat de les Flors, Temporada Alta, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Chaillot Théâtre National de la Danse, Festival Equilibrio - Fondazione Musica per Roma, Hessisches Staatsballett en el marc de Tanzplattform Rhein-Main, Triennale Milano.

Amb la col·laboració del Graner Centre de Creació i el Teatre L’Artesà.

Amb el suport de l'INAEM – Ministerio de Cultura y Deporte de España i de l'ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Idea i direcció artística: Marcos Morau. Direcció de producció: Juan Manuel Gil Galindo, Coreografia: Marcos Morau en col·laboració amb les intèrprets. Intèrprets: Àngela Boix, Jon López, Núria Navarra, Lorena Nogal, Marina Rodríguez, Shay Partush. Text: Carmina S. Belda, Pablo Gisbert. Veu en off: Victoria Macarte, Nathaniel Ansbach. Assistència de dramatúrgia: Mònica Almirall, Roberto Fratini. Direcció tècnica i disseny de la il·luminació: Bernat Jansà. Regidor d’escena, maquinària i efectes especials: David Pascual. Suport tècnic en gira: Mirko Zeni. Disseny sonor i música original: Juan Cristóbal Saavedra. Música: Laurie Anderson. Disseny de l’escenografia: Max Glaenzel. Disseny del vestuari: Silvia Delagneau. Il·lustració animada: Marc Salicrú. Producció i logística: Cristina Goñi Adot, Àngela Boix. Alumne en pràctiques Eòlia ESAD: Eduardo Méndez. Confecció dels cascos i màscares: Gadget Efectos Especiales. Construcció de marionetes: Martí Doy. Confecció del vestuari: A.I.T., Laura Garcia. Construcció de l'escenografia: Oscar Hernandez (Ou), Jorba-Miró. Transports: Pax 4Events. Fotografia: Benze Szemerey, Ima Miroshnichenko, Marina Rodríguez.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris Del 13 al 15 de juliol, a les 20 h

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Llengua Català, castellà i anglès

Preus 25 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades