Anar al contingut principal
Barcelona cultura

L’absolu

Boris Gibé / Cie Les Choses de Rien

Plaça de Margarida Xirgu 05/07 - 16/07

Entrades exhaurides
Els conceptes del buit i el no-res centren una proposta de "circ metafísic" que combina les acrobàcies, els efectes òptics i el llenguatge coreogràfic en un espai de representació singular: una carpa en forma d'un sil o gran cilindre.

Qui vulgui viure una experiència singular com a espectador no s'hauria de perdre aquest espectacle, un muntatge de circ que parteix de reflexions profundes sobre conceptes com el buit i l'absolut, i que fa servir els llenguatges del circ i de la dansa a més d'un bon nombre d'efectes per adreçar-se tant als sentits com a l'inconscient de l'espectador. El públic accedeix a una gran carpa en forma cilíndrica i se situa en una escala en espiral que ascendeix per l'estructura. L'espai central, el buit, és l'escenari pel qual evoluciona l'artista i també el terra, on una platja de sorra negra sembla empassar-se un dels intèrprets. Això és un univers ombrívol i metafísic en el qual ens mostraran què aporta l'ombra a la llum, quines coses visibles neixen de la invisibilitat i de quina manera una humanitat conscient de la seva condició passatgera es tortura a la recerca de l'absolut. Tot, en tres quadres (Le miroir, Le procès, Le sacrifice) que ens posen cara a cara amb el buit i amb l'infinit, amb el no-res i amb la plenitud… Il·lusions òptiques, un univers gairebé cinematogràfic, acrobàcies impossibles, un moviment i unes imatges que respiren poesia, un so capaç d'alterar les percepcions visuals dels espectadors i espectadores i una música lírica i nostàlgica són elements destacats del muntatge.

La companyia Les Choses de Rien va néixer l'any 2004 a París per tal de produir les creacions de Boris Gibé, en les quals conflueixen el circ contemporani i l'escriptura coreogràfica. En el llenguatge artístic de la companyia, s'utilitza l'escenografia, el so, la llum, la maquinària i la tecnologia per donar forma a uns espectacles que plantegen assumptes existencials, que qüestionen la condició humana i que, en activar sentits i emocions, ofereixen perspectives noves als espectadors i espectadores.Una producció de Les Choses de Rien, amb l'ajuda de Si par Hasard. 

En coproducció amb Les 2 scènes-scène nationale de Besançon; Coopérative De Rue et De Cirque-2r2c-Paris; Théâtre Firmin Gémier-La Piscine-Pôle National des Arts du Cirque d’Antony et de Chatenay-Malabry; Cirque Jules Verne-Pole National Cirque et Arts de la Rue-Amiens; Châteauvallon-scène nationale; Espace Jean Legendre-Scène nationale de l’Oise-Compiègne.

Avec le soutien du Ministère de la Culture-DRAC Ile de France (conventionnement 2015-2017); Conseil Régional Ile de France; Fondation de la tour vagabonde; Lycée Eugène Guillaume de Montbard; SACD-Processus Cirque; L’atelier Arts-Sciences, partenariat entre L’Hexagone scène nationale de Meylan & le CEA de Grenoble; Ass. Beaumarchais-Bourse Auteur de Cirque, La Fondation de la Tour Vagabonde. 

Residències: La Gare-Marigny-le-Cahouet, CEA-Grenoble, 2r2c-Paris, Le Château de Monthelon, Les 2 scènes-Besançon.

Gibé és artista associat a Les 2 scènes-scène nationale de Besançon.

L'espai de representació no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

S’adverteix els espectadors i espectadores que durant l’espectacle s’utilitzen efectes lumínics amb llum estroboscòpica.

Espectacle per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.

Fitxa artística

Concepció i interpretació: Boris Gibé. Mirada dramatúrgica: Elsa Dourdet. Mirada coreogràfica: Florencia Demestri, Samuel Lefeuvre. Confecció tèxtil i vestuari: Sandrine Rozier. Regidoria tècnica i d'escena: Quentin Alart. Regidoria tècnica: Florian Wenger. Escenografia: Clara Gay-Bellile i Charles Bédin. Disseny de la il·luminació: Romain de Lagarde. Realització sonora i regidoria tècnica: Olivier Pfeiffer. Construcció del sil: Clara Gay-Bellile i Charles Bédin (arquitectes associats), Quentin Alart (enginyeria d'estructures), Clément Delage, Florian Wenger, Jörn Roesing, Richard Rivers (constructors). Amb l'ajuda d'Alain Frérot, Alexis Auffray, Armande Jammes, Bertrand Duval, Clara Charlie, Gaël Richard, Gérard Naque, Ikram, John Carroll, Marinette Julien, Sarah Pécout, Suzanne Péchenart, Samuel Bodin, Tiziano Lavoratornovi, Ulysse Lacoste.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris Del 5 al 9 i del 12 al 16 de juliol, a les 22.00 h

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Duració 70 min

Llengua Espectacle sense paraules

Preus 18 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades