Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Lali Ayguadé

Runa

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor 03/07 - 05/07

Tornant a la fisicalitat, la coreògrafa reivindica l’existència tangible davant la lleugeresa intranscendent del món actual i ens convida a sentir el pes dels cossos i a recordar el que som en essència: éssers vius.

Contes d’un altre món, d’una altra època. En aquest paisatge caòtic, dos éssers humans investiguen entre restes d’enderrocs, mirant de reimaginar, de sentir de nou allò que una vegada van ser, intuint el passat. Persones innocents que, ara, converteixen aquestes ruïnes en aliats, en jocs per a entendre la realitat. Runafa palesa la bellesa d'aquest passat fràgil del qual no en queda gaire, per agafar-se amb força a la vida. Mitjançant el moviment abstracte i del cos en dimensions i relacions al pes, aquests personatges ens retornen a l'essència del que som: éssers afectats pel temps. Com seguim avançant quan la Runa és a la ment?

La ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé es va formar a l’escola Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) d’Anne Teresa de Keersmaeker a Brussel·les; ha ballat amb l’Akram Khan Company, i ha col·laborat amb coreògrafs i artistes com Roberto Olivan, Hofesh Shechter i Marcos Morau, i també amb la companyia de circ contemporani Baró d’evel. La seva feina, segons explica ella mateixa, “es basa en l’exploració de l’abstracció de la dansa o del moviment, posant-lo en una situació concreta que el converteix en una cosa més conceptual”. Va ser una de les protagonistes del curt Timecode, premiat al Festival de Cannes, als Goya i als Gaudí i candidat a l’Oscar al millor curt el 2016. Al Grec Festival de Barcelona, l’hem vista ballant amb l’artista francomarroquí Guilhem Chatir (Here; Grec 2019) i interpretant la coreografia Underneath (Grec en obert; 2020). Entre altres, també ha creat la trilogia formada per les coreografies Kokoro (2015), iU an Mi (1017) i Hidden (2020), premi a la millor coreografia als premis Butaca 2021.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona i Pole-sud CDN (Estrasburg, França).

Fitxa artística

Interpretació: Lisard Tranis, Lali Ayguadé, Direcció artística: Lali Ayguadé, Assistència en la direcció: Fanny Cleyrat, Escenografia: Martina Cabanas, Ajudantia d'escenografia: Sergi Pérez, Vestuari: Ferran Casanova, Cristian Betancurt, Assessorament artístic: Jordi Oriol , Producció i distribució: Big Story Productions, Disseny de la il·luminació: Conchita Pons Fotografia: Nicolas Clausen

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris diumenge 3/7 - 21:00 H dilluns 4/7 - 21:00 H dimarts 5/7 - 21:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 50 min

Preus 22 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades