Barcelona cultura

L'amansi (pa) ment de les fúries

Parking Shakespeare

Dir.: Carla Rovira Pitarch

Teatre Grec | 31/07

Muntar un Shakespeare a l'aire lliure cada estiu: amb aquesta intenció va néixer fa deu anys una companyia que, avui, ha crescut en talent i ambició. Tornen als orígens amb un programa doble que converteix el Teatre Grec en un espai íntim.

Segur que els heu vist actuar al parc de l'Estació del Nord, on hi ha un petit escenari circular que acull els intèrprets i el públic. Ni elements escenogràfics a la vista ni equipament tècnic... Només el talent dels actors i actrius, les seves veus i els textos d'un gran de l'escena. Així s'aconsegueixen uns muntatges frescos, capaços de posar el teatre a l'abast de tothom, seguint la tradició anglosaxona (ho veureu a Londres i altres ciutats britàniques, però també a Nova York) d'oferir obres del bard en espais públics i de manera gratuïta. Potser la proximitat s'adiu poc amb les grans dimensions del Teatre Grec, d'aquí que, per a l'ocasió, l'espai escènic i les grades hagin limitat la seva capacitat per propiciar una sensació d'intimitat. Allà, els Parking Shakespeare celebren l'aniversari de la seva creació l'any 2009 amb un programa doble. Arrenquen amb L'amansiment de la fúria, que ja va posar en escena per a la companyia Pep Garcia-Pascual el 2009 però que, deu anys després, reprèn la directora i també dramaturga Carla Rovira Pitarch (Aüc, Màtria...) que revisarà una de les obres més masclistes de Shakespeare (la companyia Els Pirates també la porta a escena, igualment revisitada, en aquesta mateixa edició del Festival). Com representar en clau feminista una obra com aquesta? Rovira ho fa posant el focus en la criminalització que es fa de l'ús de la ràbia per part de les dones, especialment quan aquestes mostren la seva fúria feminista..

Una producció de Parking Shakespeare.

Amb la col·laboració del Grec 2019 Festival de Barcelona.

A la representació hi haurà un servei d’audiodescripció i acompanyament. En aquesta mateixa funció hi haurà programes en braille i en lletra impresa accessible per a persones amb discapacitat visual.

Amb la col·laboració de l’ONCE i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Advertim al públic que, durant la representació d'aquest espectacle en concret, l'espai no estarà adaptat per a espectadors i espectadores que facin servir cadires de rodes. Us preguem que disculpeu les molèsties.

Compra combinada

Fitxa artística

Autoria: William Shakespeare Traducció: Salvador Oliva Versió i direcció: Carla Rovira Pitarch Interpretació: Silvia Albert Sopale, Andrea Artero, Esmeralda Colette, Adrià Díaz, José Pedro Garcia Balada, Oriol Genís, Òscar Jarque, Ariadna Matas, Santi Monreal, Ricard Sadurní, Laura Vila Kremer Col·laboració especial: IRA Vestuari: Cinta Moreno Ajudantia de direcció: Núria Mayol Producció executiva i comunicació: Aina Bujosa Direcció artística: Pep Garcia-Pascual Agraïments: Ajuntament de Barcelona, Institut Municipal de Parcs i Jardins, El Timbal Centre de Formació i Creació Escènica, Centre Cívic Parc Sandaru i tots i totes els que d’una manera desinteressada heu col·laborat perquè Parking Shakespeare continuï endavant!

 

Galeria multimèdia

L'amansi (pa) ment de les fúries
L'amansi (pa) ment de les fúries
L'amansi (pa) ment de les fúries

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 31/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració90 min

LlenguaCatalà

Preus12 € (entrada combinada amb Titus Andrònic, 18 €)

Adreçat aPassions

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut