Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Las cosas

Los Torreznos

L’Antic Teatre al Grec 2022

Antic Teatre 14/07 - 17/07

Entre les coses i les paraules amb les quals les anomenem: en aquest territori se situa el nou espectacle d’un duet inclassificable d’artistes que treballen la performance des d’una perspectiva conceptual.

El cos i la paraula són, de fet, els elements més habituals que Jaime Vallaure i Rafael Lamata, Los Torreznos, utilitzen en els seus espectacles. Les seves creacions es mouen entre l’anomenat art d’acció i les “feines escèniques”, i amb aquestes darreres exploren qüestions socials o polítiques que resulten accessibles per a públics de tota mena, fins i tot per als que no estan acostumats a les formes més avantguardistes o menys convencionals en l’àmbit teatral. Amb humor absurd i referències populars, s’aproximen a assumptes quotidians en unes performances que fan servir una mínima quantitat d’elements, essencialment la presència, el cos i la paraula. La investigació que dona lloc a Las cosas ha passat per diverses concrecions, entre les quals una mostra al Teatro del Barrio o l’exposició d’una sèrie de peces sonores a la Galeria Freijo de Madrid amb el títol “Las palabras y las cosas”. La recerca neix de la relació quasi obligada i exclusiva dels artistes amb l’entorn més directe i proper —l’habitació, la casa—; de l’enregistrament de la paraula i de l’escolta, per evocar i recuperar el lloc comú, i dels records i les formes oníriques d’un present que s’esvaeix.

Per a Los Torreznos, l’art i la filosofia revaloritzen una experiència quotidiana marcada actualment pel distanciament físic i l’acumulació i la possessió que el capitalisme fomenta. Ja vam veure el duo format per Vallaure i Lamata dins de la programació de l’Antic Teatre al Grec 2015 amb La cultura i, el 2018, amb La realidad, però la companyia ha fet gira per nombrosos escenaris nacionals i internacionals d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica amb creacions com Identity, El cielo o El dinero, per esmentar-ne només algunes.

 

Fitxa artística

Creació, direcció i interpretació: Jaime Vallaure, Rafael Lamata (Los Torreznos)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dijous 14/7 - 20:00 H divendres 15/7 - 20:00 H dissabte 16/7 - 20:00 H diumenge 17/7 - 20:00 H

Espai Antic Teatre

Duració 60 min

Llengua Castellà

Preus 12 € venda en línia, 15 € venda a taquilla

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades