Barcelona cultura

L’assaig

Histoire(s) du Théâtre (I)

Milo Rau / International Institute Of Political Murder

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver29/07 - 30/07

Grec Festival

Un director i una companyia que fa quinze anys que traslladen a l'escenari la violència i els esdeveniments traumàtics presenten una peça que pren la forma d'un joc de crims al·legòric. Obren així un cicle de produccions amb el teatre com a tema.

Amb Hate radio (Grec 2013) i amb The Civil Wars (Grec 2015), el director suís Milo Rau i el seu International Institute of Political Murder ja van oferir a Barcelona dues bones mostres del seu teatre documental, que posa l'accent en episodis especialment violents de la història de la humanitat (el genocidi ruandès del 1994, el terrorisme que sacseja la vella Europa...) i investiga la manera de dur-los a l'escenari. Ho segueix fent, de fet, en aquesta nova proposta, en la qual s'acosta a la tragèdia mitjançant una mena de joc criminològic i es pregunta què origina un crim, quin grau de culpabilitat té el col·lectiu en un acte criminal i quin paper hi duen a terme els espectadors...  Pèrdua i dolor, mentida i veritat, crueltat i terror... Sis actors professionals i aficionats s'endinsen en les zones més fosques de la vida i del teatre i porten a escena un crim brutal, en un muntatge que es vol erigir en manifest per a un teatre democràtic basat en la realitat.

Com ja diu el títol, The Repetition. Histoire(s) du théâtre (I) constitueix el primer lliurament d'un seguit de muntatges sobre la història del teatre, una de les formes artístiques més antigues que ha produït la humanitat.

Una producció de l'International Institute of Political Murder (IIPM), Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles.

Amb el suport de Hauptstadtkulturfonds Berlin, Pro Helvetia, Ernst Göhner Stiftung, Kulturförderung Kanton St.Gallen.

Coproduït per Kunstenfestivaldesarts, NTGent, Théâtre Vidy-Lausanne, Théâtre Nanterre-Amandiers, Tandem Scène Nationale Arras Douai, Schaubühne am Lehniner Platz Berlin, Théâtre de Liège, Münchner Kammerspiele, Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt a. M., Theater Chur, Gessnerallee Zürich, Romaeuropa Festival.

Amb la contribució de l’ESACT Liège.

El dia 30 de juliol, després de la representació, s’organitza un Col·loqui postfunció. Consulteu aquest enllaç per a més informació.

Fitxa artística

Concepte i direcció: Milo Rau Text: Milo Rau i la companyia  Interpretació: Sara de Bosschere, Suzy Cocco, Sébastien Foucault, Fabian Leenders, Johan Leysen, Tom Adjibi Recerca i dramatúrgia: Eva-Maria Bertschy Col·laboració en la dramatúrgia: Stefan Bläske, Carmen Hornbostel Escenografia i vestuari: Anton Lukas Vídeo: Maxime Jennes, Dimitri Petrovic Disseny de la il·luminació: Jurgen Kolb Disseny del so i direcció tècnica: Jens Baudisch Producció: Mascha Euchner-Martinez, Eva-Karen Tittmann Ajudantia de direccció: Carmen Hornbostel Assistència en la dramatúrgia: François Pacco Assistència en l'escenografia: Patty Eggerickx Relacions públiques: Yven Augustin Disseny: Nina Wolters Equipaments: Tallers del Théâtre National Wallonie-Bruxelles Fotografia: Michiel Devijver, Hubert Amiel Equip tècnic en gira: Pierre-Olivier Boulant (so i vídeo), Jim Goossens-Bara (càmera)

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris diumenge 29/7 - 20:30 H dilluns 30/7 - 20:30 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració100 min

LlenguaNeerlandès i francès amb sobretitulació en català

Preus 25 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut