Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Le Vide

Les Mybalés & Ester Nadal

Fundació Joan Brossa 15/07 - 16/07

Ja sabeu com sona La Balena? Ho descobrireu en un espectacle protagonitzat per dues ballarines bessones que explora el concepte del buit fent servir el moviment i el so d'un instrument singular.

Pensàvem que tot era etern, que res no s'acabaria mai. I resulta que, després de tot, hi havia el buit. Le Vide explora les possibilitats musicals i auditives de La Balena —The Whale, un instrument musical creat per a l'espectacle— com a instrument per crear un espai buit comú a través del so. El tipus de buit que es dona a conèixer quan un gran esdeveniment treu la gent de la rutina, els obliga a quedar-se quiets i crea un espai intermedi en el qual podem triar. Triar realment. En aquell moment tot sembla possible, perquè tots els codis i marcs que acceptem inconscientment en l'engany de la vida quotidiana han caigut. Com es pot copsar un moment així i convertir-lo en so? Com es pot construir una experiència similar de buit fent servir els tons profunds de La Balena? Aquesta recerca és la base d'una col·laboració entre el duet de dansa de Brussel·les Les Mybalés —Nathalie i Doris Bokongo Nkum— i la directora Ester Nadal.

Com a protagonistes, Les Mybalés, dues germanes bessones, ballarines i coreògrafes d'origen congolès. Descobreixen la dansa l'any 2010 i el house dance es convertirà ràpidament en el seu estil preferit. Han explorat el llenguatge de la dansa en espectacles com À travers l'autre (2017). La directora Ester Nadal, dramaturga, actriu i professora de teatre que va ser la fundadora de l'Escena Nacional d'Andorra, va ser a Brussel·les convidada per la Mestizo Arts Platform, va assistir a l'actuació de Les Mybalés al KVS i va voler treballar amb elles des del primer moment. Durant el procés de crear l'espectacle, va conèixer el músic i intèrpret argentí establert a Amsterdam Enrique Kike Noviello, que posa música a les actuacions. Un escenògraf pertanyent al col·lectiu escènic Walpurgis i especialitzat en reciclatge, Stef Depover, completa la proposta. És ell qui ha inventat La Balena, un instrument de fabricació pròpia i de sis metres de llargada amb una sola corda que va crear amb materials extrets de la reforma de casa seva.

Un producció de KVS, Walpurgis, Mestizo Arts Platform.

Coproduïda pel Grec 2023 Festival de Barcelona, Perpodium. 

Amb el suport de KVS en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rataplan, Nau Ivanow, De Gemeenschap van Vlaanderen en de Stad Antwerpen, de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest.

Fitxa artística

Dansa: Les Mybalés. Música: Kike Noviello, Stef Depover. Direcció: Ester Nadal. Ajudantia de direcció i coreografia:Adrian Vega. Disseny del vestuari: Nina Lopez. Disseny del so: Stef Van Alsenoy. Diseny de la il·luminació: Margareta Andersen. Cap de producció: Ella De Gregoriis. Fotografia: Victoriano Moreno, Danny Willems. Artista visual: Younes Van Den Broeck. 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris 15 i 16 de juliol a les 20.00 h

Espai Fundació Joan Brossa

Duració 70 min

Preus 20 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades