Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Les confessions [The Confessions]

Alexander Zeldin

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver 02/07 - 04/07

El dramaturg i director ha explorat en escena temes com els costos de l'austeritat, el poder de la comunitat l'impacte de la vellesa i la fi de la vida, i ara ens explica la història d'una dona, del naixement fins a la mort.

L'obra es basa en la vida de la mare de l'autor: des del seu naixement a Austràlia el 1943 en el si d'una família de la classe treballadora, fins a l'educació, l'inici d'una vida nova com a dona divorciada a Londres i la creació d'una família. És així com el personatge de l'Alice ens acompanya a través dels canvis socials de finals del segle XX i principis del XXI. Els seus amors es converteixen en el fil conductor d'una emancipació tant personal com col·lectiva. L'obra, en forma d'escenes psicològiques curtes, se centra en moments seleccionats d'una vida de gairebé vuitanta anys. 

Les confessions és l'obra més recent d'Alexander Zeldin, un autor britànic que explica històries vives del nostre temps, per tal de reflectir en escena la realitat. Va treballar llargues temporades en països com Rússia o Corea del Sud però, després d'haver fet d'ajudant de direcció per a Peter Brook i Marie-Helene Estienne, va tenir un gran èxit amb Beyond Caring. Era la història d'un grup de treballadors que fan el torn de nit en condicions laborals precàries en una fàbrica de carn. Va ser la primera d'una trilogia, The Inequalities, que parla sobre els costos de l'austeritat a la Gran Bretanya i que està formada per l'esmentada obra, però també per Love, una història íntima d'amor familiar dels nostres temps, i per Faith, Hope and Charity, que s’ha descrit com "una experiència teatral intransigent que va al cor dels nostres temps d'incertesa" i que oferia una dosi generosa de realisme social. El 2022 passat, l'autor i director va estrenar A Death in the Family, ambientada en un asil francès on ha retratat la vida quotidiana d'uns personatges ancians que omplen els dies mentre esperen la mort.

Una producció deCompagnie A Zeldin / A Zeldin Company.

Un encàrrec conjunt de The National Theatre of Great Britain, RISING Melbourne i Théâtres de la Ville de Luxembourg.

Coproduït per Wiener Festwochen, Comédie de Genève, Odéon-Théâtre de l’Europe, Centro Cultural de Belém, Théâtre de Liège, Festival d’Avignon, Festival d’Automne à Paris, Athens Epidaurus Festival, Piccolo Teatro di Milano - Teatro d'Europa​Adelaide Festival, Centre Dramatique National de Normandie-Rouen.

La Compagnie A Zeldin té el suport del Ministeri de Cultura de França.

Alexander Zeldin és artista associat del National Theatre of Great Britain, Odéon-Théâtre de l’Europe, Théâtres de la Ville de Luxembourg i el Centre Dramatique National de Normandie-Rouen.

Aquesta producció ha estat possible gràcies al suport de Nancy i Michael Timmers, David Schwimmer, Cas Donald, Elisabeth de Kergorlay, Mazdak Rassi i Zanna Roberts Rassi, Andrew i Raquel Segal, Victoria Reese i Greg Kennedy, Studio Indigo Architects & Interior Designers.

Fitxa artística

Concepció i creació: Alexander Zeldin. Direcció: Alexander Zeldin. Interpretació: Joe Bannister, Amelda Brown, Jerry Killick, Lilit Lesser, Brian Lipson, Eryn Jean Norvill, Pamela Rabe, Gabrielle Scawthorn, Yasser Zadeh.Decorat i vestuari: Marg Horwell. Direcció de moviment i coreografia: Imogen Knight. Disseny de la il·luminació: Paule Constable. Música: Yannis Philippakis. Disseny del so: Josh Anio Grigg. Direcció de càsting: Jacob Sparrow. Direcció associada: Joanna Pidcock. Col·laboració en la dramatúrgia: Sasha Milavic Davies. Direcció de veus: Cathleen McCarron. Fotografia: Stephanie Claire (@stephanieclairephotography) / Christophe Raynaud de Lage.

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 2 al 4 de juliol, a les 20:30 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 150 min

Llengua Anglès amb sobretitulació en català

Preus 28 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades