Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Les Traceurs

Rachid Ouramdane

Passeig de Gràcia 02/07

Aquesta acció poètica us posarà els pèls de punta i transformarà durant una estona el passeig de Gràcia, entre el Portal de l'Àngel i la Gran Via. Els edificis modernistes passaran a un segon pla mentre us mireu un equilibrista... caminant pel cel. Veniu dues hores abans i gaudireu d'una sessió de poesia per encàrrec.

Grenoble, Annecy, Aussois, París, alguna localitat italiana i Rio de Janeiro: a totes aquestes ciutats han vist l'acció poètica que signa el coreògraf Rachid Ouramdane i que té com a protagonista Nathan Paulin, un funàmbul excepcional que només necessitarà una cinta tensa o slackline suspesa a gran altura per fer una passejada que atraurà totes les mirades. Desafiant la gravetat, l’artista es confon amb un paisatge que, amb la seva presència, experimenta una reinterpretació. Ouramdane llança així un missatge sobre la capacitat humana de respectar els entorns on viu. La proposta va acompanyada d’una banda sonora composta pel músic Jean-Baptiste Julien en la qual podem escoltar el testimoni de Nathan Paulin i conèixer millor els seus sentiments quan camina a grans altures.

Com a autor de la proposta hi ha el coreògraf Rachid Ouramdane, que és el director actual de Chaillot - Théâtre national de la Danse de París. Les seves creacions tenen un element documental, ja que sovint ha recollit i fet servir testimonis diversos de minories o víctimes de tortura o de catàstrofes naturals. Així ha desenvolupat una poètica del testimoni amb la qual porta al món de l’art persones i situacions del món real. No és la primera vegada que, com farà a Barcelona, col·loca en espais històrics o en paisatges espectaculars els artistes i esportistes extrems amb els quals treballa. Ens planteja així unes reflexions que al·ludeixen a l’ecologia i al medi ambient. Un d’aquests artistes i esportistes és Nathan Paulin, un funàmbul francès que té una dotzena de rècords mundials. El trajecte més llarg que ha fet va ser el del Mont Saint-Michel, on va recórrer 2.240 metres a gran altura.

El recorregut que farà Nathan Paulin a Barcelona enllaçarà l'edifici de Movistar Centre, al Portal de l'Àngel, amb l'edifici Generali, al Passeig de Gràcia amb la Gran Via. La plaça Catalunya serà, per tant, un bon espai des del que veure l'inici de l'acció.

Una producció de Chaillot - Théâtre national de la Danse.

Poeta de guàrdia (en viu)

Dues hores abans de l'inici, podreu gaudir d'una sessió de poesia per encàrrec que us sorprendrà. Demaneu un poema sobre un tema concret o bé per a una situació o estat d'ànim determinat, que us el recitaran.

Un equip format pels poetes i rapsodes Martí Sales, Maria Cabrera, Josep Pedrals i Andreu Gomila els recita, talment com si fossin una mena de Djs poètics a demanda. 

 

 

Fitxa artística

Poeta de guàrdia

Coordinació: Andreu Gomila.  Amb la participació de: Martí Sales, Maria Cabrera, Josep Pedrals, Andreu Gomila

Les Traceurs

Concepció: Rachid Ouramdane. Música: Jean-Baptiste Julien. Amb: Nathan Paulin. Fotografia Bertrand Delapierre, Chaillot

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris 2 de juliol, a les 18.00 (Poeta de guàrdia) i 20.00 h (Les Traceurs)

Espai Passeig de Gràcia

Duració 150 min

Preus Entrada lliure

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades