Barcelona cultura

Life (de cómo los árboles nos salvaron la vida)

Lali Álvarez / Hui Basa

Teatre Lliure Montjuïc

Temporada Alta 2020

De Grec a Grec

Vivim un moment incert. Ens enfrontem a una fi del món. Però no som la primera generació que creu enfrontar-s’hi. Darrere de cadascuna, s’acabava un període històric. Us imagineu una nit al voltant de l’últim arbre viu de la Terra?

Segons l’ONG Global Witness, en els darrers quinze anys, més de 1.500 activistes mediambientals han estat assassinats al món. Una persona assassinada cada dos dies. La xifra s’ha duplicat en els darrers dos anys. El 40% d’aquestes persones són indígenes, i moltes lluitaven per protegir els seus boscos, uns boscos que són vitals per a la supervivència de les espècies. Com ho fem per recuperar la vida? Com assumim la finitud dels cossos? Com polititzem la vida? Com recordem que estem vinculats a la Terra? Com prenem el compromís de la conservació de la vida? Aquest espectacle vol ser una llavor per al futur. Teatre documental al servei de l’esperança. El pensador Patrick Viveret escriu a l’assaig La causa humana que no es tracta de salvar el planeta, sinó allò humà. Som-hi, doncs.

Aquest muntatge és una proposta de Lali Álvarez i el col·lectiu escènic Hui Basa. Ja van treballar plegats en espectacles com Ragazzo, Barcelona (contra la paret), Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc, Disseny Hug i Tha Tzpar (L’espera). Sempre estan interessats a explorar els territoris fronterers entre la ficció i la realitat, i a oferir anàlisis crítiques sobre la societat i la política. Amb aquest muntatge, assumeixen, com a companyia, el compromís de seguir aquest “decàleg de bones pràctiques per a un teatre sostenible”:

1. El consum d’energia durant l’espectacle ha de ser el més baix possible.

2. L’energia ha de venir de fonts renovables tant com sigui possible.

3. L’equip fa servir el transport públic o un transport sostenible.

4. El lloc i l’horari de representació ha d’afavorir que el públic hi accedeixi en transport públic.

5. Només es faran servir elements d’escenografia i de vestuari de segona mà.

6. Tots els fungibles que s’utilitzin han de ser d’origen orgànic o biodegradables.

7. Utilitzar zero plàstics d’un sol ús.

8. Reduir al mínim la petjada ecològica de l’espectacle.

9. Contaminar altres artistes per fer que implantin el decàleg.

10. Dissenyar accions directes que col·laborin a revertir el canvi climàtic. 

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Hui Basa.

Fitxa artística

Autoria i direcció escènica: Lali Álvarez Interpretació: Sonia Espinosa, Clara Garcés, Alba Sáez, David Teixidó Disseny de l’espai sonor: Pau Matas Disseny de la il·luminació: Núria Solina Composició musical: Sasha Agranov Ajudantia de direcció: Jordi Casado Assessorament mediambiental: Marta Plaza Producció: Aina Juanet Distribució i acompanyament: Àngels Queralt

 

Disciplina Teatre

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració75 min

LlenguaCatalà, castellà i anglès

Preus 22 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut