Barcelona cultura

Lliurament del Premi Margarida Xirgu

Mercat de les Flors - vestíbul13/07

Grec en obert

El dilluns, 13 de juliol, l’actriu Anna Sahun rebrà el premi Margarida Xirgu en un acte al vestíbul del Mercat de les Flors. Li serà lliurat un anell, obra de la joiera targarina Anna Puig.

Anna Sahun rebrà el premi en reconeixement a la seva interpretació en l'obra Justícia, de Guillem Clua, que va ser estrenada aquesta temporada al Teatre Nacional de Catalunya. Les representacions es van haver d'interrompre a causa de la crisi de la covid-19. 

Com expliquen els organitzadors, les circumstàncies de la crisi sanitària els van fer pensar en la possibilitat d'ajornar o suspendre el premi, però es va decidir mantenir-lo "com a acte de resistència davant d’una situació que ha afectat i afectarà tant al teatre" i com un senyal que "el teatre no es rendeix fàcilment davant d’eventualitats tan abassegadores".

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu celebra aquesta edició el seu 46è aniversari. És el premi de teatre atorgat per espectadors més longeu de tot l’Estat. Han estat quaranta-sis temporades de reconeixement a la interpretació de les actrius que han estrenat obres a les sales dels teatres de Barcelona, còmplices necessaris, que treballen per fer possible l’art en viu.

En un any en què el món de l’escena viu una situació angoixant, els reconeixements a la professió teatral i, en concret, el Premi Margarida Xirgu constitueixen un veritable acte de resistència.

A la imatge: Anell Xirgu obra de la joiera Elisenda Santacreu per a Mercè Managuerra, 45 premi Xirgu (temporada 2019/20).

 

Ho organitza:

ADB (Agrupació Dramàtica de Barcelona) i Ajuntament de Molins de Rei.

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dilluns 13/7 - 19:00 H

Espai Mercat de les Flors

LlenguaCatalà

PreusEntrada amb invitació

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut