Barcelona cultura

Lo único que necesita una gran actriz es una gran obra y las ganas de triunfar

Vaca 35 Teatro en Grupo

Sala Àtrium | 17/03 - 21/03

Sala Atrium 2020-21

De Grec a Grec

Un dels col·lectius que han renovat el teatre mexicà reinventa el clàssic contemporani Las criadas reduint al mínim els elements escènics, en una proposta pensada per a espais alternatius. Sabó, llàgrimes, suor i alguna cosa de menjar.

Dues actrius, una de ben prima i una altra d’especialment corpulenta, protagonitzen un muntatge que juga amb el contrast entre els cossos, però també amb la nuesa de l’espai de representació, on no hi ha cap referència d’espai ni de temps i on les dues minyones protagonistes ens mostren sense pudor un dia a dia durant el qual treballen i suen mentre s’afalaguen mútuament, i també es critiquen, es menyspreen, ploren i s’humilien per acabar acceptant-se i acceptant que no podrien viure l’una sense l’altra. Les veureu rentar la roba, escombrar, preparar el dinar o el sopar i anar-se’n a dormir només per aixecar-se i tornar a endreçar tot el que han desendreçat el dia anterior. El muntatge es veu en una sala teatral, però va néixer originalment a la minúscula cambra d’un terrat i es veu habitualment en soterranis i altres espais no teatrals, amb un públic reduït i enxubat en habitacions diminutes. Es tracta d’una proposta radical que fascina els espectadors amb la senzillesa de la posada en escena i una dramatúrgia que combina la cruesa de Genet amb un humor trencador i unes interpretacions d’una sinceritat extraordinària.

Serà l’oportunitat de veure a Barcelona el muntatge que va consolidar la trajectòria de Vaca 35 Teatro en Grupo, una agrupació teatral mexicana nascuda l’any 2007, que busca trencar les convencions, funciona de manera autogestionada i ha aconseguit esdevenir una de les companyies que més profundament han transformat el teatre mexicà, en la línia de col·lectius com Lagartijas Tiradas al Sol o Línea de Sombra. Vaca 35 Teatro en Grupo, dirigida per Damián Cervantes, ja va portar amb gran èxit a FiraTàrrega 2013 aquest muntatge, una més de les creacions d’una companyia entestada a proposar als espectadors reflexions profundes i sistemes de pensament a partir d’un teatre que interpel·la directament la vida.

Una producció de Vaca 35 Teatro en Grupo.

Aquest projecte ha rebut el suport del Fondo Nacional para la Cultura y las Artes (FONCA) de la Secretaria de Cultura de Mèxic.

Damián Cervantes és membre del Sistema Nacional de Creadores de Arte de Mèxic.

La programació del De Grec a Grec està subjecta a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la incertesa de la situació actual.

Fitxa artística

Autoria: Creació col·lectiva de Vaca 35 Teatro en Grupo Direcció i dramatúrgia: Damián Cervantes Interpretació: Diana Magallón, Mari Carmen Ruiz Concepció de l’espai: Damián Cervantes Producció executiva: José Rafael Flores

 

Galeria multimèdia

Disciplina Teatre

Dates i horaris 17/03 - 21/03 (2021)

Espai Sala Àtrium

Duració50 min

LlenguaCastellà

Preus9.50-19 €

Altres criteris Coproducció Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut