Barcelona cultura

Lucy Guerin Inc

Split

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch05/07 - 06/07

Grec Festival

Punyent, agosarada i deliciosa, la dansa de l'australiana Lucy Guerin explora els fonaments de la coreografia en una representació hipnòtica on dues ballarines recreen els dilemes i conflictes que planteja la relació amb els altres.

Dues intèrprets, una de les quals vestida i l'altra completament nua, s'enfronten a un espai cada cop més limitat, reflex d'un món on la pressió creix a cada moment i on els recursos són cada cop més escassos. Faran servir el moviment per suggerir negociació, per expressar les emocions, el dolor i el conflicte que implica la relació amb els altres. I el resultat és una peça tan deliciosa i delicada com senzilla, ja que l'espectacle no requereix escenografia ni attrezzo de cap mena més enllà dels cossos de les protagonistes, evolucionant al so d'una música electrònica i sovint repetitiva composta pel britànic Scanner (nom artístic de l'artista Robin Rimbaud). De fet, la coreografia va néixer d'un loop creat pel compositor per a Lucy Guerin durant un treball coreogràfic anterior. Elegant, exigent, extremament suggeridora i expressiva... Així és una coreografia que converteix en moviment un seguit d'idees i conceptes especialment interessants. I és que l'espectacle arrenca amb les dues intèrprets evolucionant de manera sincronitzada, com si fossin dobles. Però les mateixes intèrprets aniran limitant l'espai en el qual es permeten evolucionar, fins a quedar constretes en una petita superfície, amb els canvis que això comporta per a la relació entre totes dues, convenientment remarcats per una il·luminació especialment intel·ligent.

Un treball sorprenent i ple de significats que els mateixos espectadors han d'anar construint i que constitueix una nova mostra del treball de Lucy Guerin, una coreògrafa d'Adelaida establerta a Melbourne des del 2002 i que ràpidament es va fer coneguda per la tècnica i originalitat de les seves creacions. Dedicada a la dansa contemporània, les produccions de la companyia inclouen de vegades text, veu i altres elements que busquen oferir al públic revelacions visuals, emocionals i físiques impossibles de comunicar sense l'ajuda del moviment. El mètode de treball que utilitzen per crear una coreografia i els seus significats estan íntimament relacionats, de manera que el cos dels ballarins esdevingui un vehicle de transmissió d'idees.

Una producció de Lucy Guerin Inc.

S'adverteix els espectadors i espectadores que l'espectacle inclou nus.

Fitxa artística

Coreografia i direcció: Lucy Guerin Interpretació: Melanie Lane, Lilian Steiner Composició musical: Scanner Disseny de la il·luminació: Paul Lim Disseny del so: Robin Fox Producció: Michaela Coventry

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris divendres 5/7 - 21:00 H dissabte 6/7 - 21:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració50 min

Preus 22 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut