Barcelona cultura

MACBA al Grec - Amaranta Velarde

Aparicions Sonores

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) - Capella09/07

Grec en obert

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) s’afegeix a la programació del Festival presentant dues propostes performatives, però també dos espectacles de dansa reprogramats després de la suspensió del Dansa Quinzena Metropolitana.

Seran dos dies intensos on la dansa i el moviment, però també la performance, tindran un paper destacat. La Capella del MACBA es prepara aquests dies per presentar, en les condicions fixades per les autoritats sanitàries, aquests quatre espectacles:

Amaranta Velarde
Aparicions sonores

Heu sentit mai a parlar de la sinestèsia? És una associació poc corrent dels sentits que fa que, per exemple, una persona pensi en un color quan sent una nota determinada. Partint d’aquest concepte, Aparicions sonores investiga les possibles dimensions coreogràfiques i plàstiques del so i el cos, i atorga forma i plasticitat al so i sonoritza el cos, l’espai i els objectes. La línia de percepció entre allò que es genera i com es produeix està en una deriva i fluctuació constants i deixa obert un camp sensorial que permet generar diverses associacions i significats.

És la proposta escènica d’una coreògrafa i ballarina graduada el 2004 a Codarts, Universitat de Dansa de Rotterdam, als Països Baixos. A Holanda, Bèlgica i Espanya, ha treballat amb artistes com ara Bruno Listopad, Ola Maciejewska, Cris Blanco i El Conde de Torrefiel. Des del 2011 viu a Barcelona, on va formar part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016). Ha signat peces coreogràfiques com Lo natural, Hacia una estética de la buena voluntad i Mix-en-scene.

Una coproducció del Centro de Danza Canal, La Caldera i lAntic Teatre

Amb el suport de LABoral Centro de Arte y Creación Industrial

Fitxa artística

Concepte, direcció i interpretació: Amaranta Velarde Disseny i concepte sonor: Amaranta Velarde en col·laboració amb Juan Cristóbal Saavedra Disseny de la il·luminació: Dani Miracle Mirada externa: Cris Blanco

 

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 9/7 - 20:00 H

Espai Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Duració30 min

PreusActivitats gratuïtes (cal inscripció)

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut