Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Macho grita

Alberto San Juan

Teatre Condal   26/06 - 07/07

Amb música i en to de comèdia. Així ens fa el conegut actor i autor la crònica de la seva pròpia ignorància sobre la història d’Espanya.

El mite del Don Juan és el punt de partida d’una comèdia musical que indaga en la relació entre el nostre present i el cicle que inaugura l’any 1492. Sí, això és un acostament personal d’Alberto San Juan a la Reconquesta, al descobriment d’Amèrica o a l’expulsió dels jueus i els moriscs. Com es construeix, en aquest territori i amb aquest passat, el concepte de mascle? És el que es pregunta l’artista sobre l’escenari.

L’espectacle neix del desig de fer visible i d’explicar la història invisible (o invisibilitzada) d’Espanya, amb l’esperança, ni que sigui petita, d’entendre el nostre passat i treure’n lliçons per a la vida avui, quan la voluntat de domini i l’afany depredador sobre els que hem construït les nostres societats amenacen de liquidar-nos.

És la nova creació escènica d’Alberto San Juan, un actor i autor que, tot i que té una sòlida carrera en el món del cinema, prefereix treballar sempre que pot en el teatre, on no només interpreta sinó que també escriu i dirigeix, com en aquest cas, els seus propis muntatges.

Una coproducció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico i EQM.

Amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona, i l’INAEM (Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música) del Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya.

Amb el finançament de la Unió Europea, Fons Next Generation, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Govern d’Espanya) i Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Funció accessible el dia 6 de juliol.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Alberto San Juan. Intèrpret: Alberto San Juan. Músics: Pablo Navarro, Gabriel Marijuan, Miguel Malla i Claudio de Casas. Il·luminació: Raúl Baena i Eduardo Vizuete. Vestuari i espai escènic: Alberto San Juan. Ajudant de direcció: Carlota Gaviño. Producció executiva: Joan Fernández. Ajudant de producció: Lucía Rico. Cap tècnic del teatre: Jordi Ballbé. Tècnics del teatre: Aleix Arbonès, Víctor Bartolomé. Màrqueting i comunicació: Focus Aplicacions gràfiques: Santi&Kco 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Música

Dates i horaris De dimarts a divendres, a les 20.00 h; dissabtes, a les 17.30 i 20.00 h; diumenges, a les 18.00 h

Espai Teatre Condal

Duració 90 min

Llengua Castellà

Preus 25-29 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades