Barcelona cultura

Mal Pelo

Inventions

Museu Marítim de Barcelona | 04/07 - 06/07

Grec Festival

La relació entre música, dansa i arquitectura és la base d’una peça que busca treure tot el partit a les particularitats sonores i escèniques de l’espai on es representa.

La companyia Mal Pelo converteix el Museu Marítim de Barcelona en l’escenari d’una creació/concert única i específica. Forma part d’un seguit de propostes escèniques que volen posar en relació la dansa, la música i els espais arquitectònics on es produeixen. La història, els materials amb què està construït, la llum i la sonoritat de l’espai que els artistes prenen com a escenari inspiren, en cada cas, unes propostes que són, sempre, úniques i singulars. Es tracta de fer palesa la poètica dels espais i de mostrar com influeixen en les nostres percepcions.

En la proposta que veurem al Museu Marítim, la música barroca de Johann Sebastian Bach serà interpretada per un quartet de cordes i un quartet de veus —sota la direcció de Joel Bardolet— que combinaran fragments de cantates barroques amb parts de Lart de la fuga, la Partita núm. 2 i altres composicions del músic alemany. El món sonor creat per la compositora Fanny Thollot dialogarà amb la música i acompanyarà les evolucions dels ballarins i ballarines Pep Ramis, María Muñoz, Federica Porello i Zoltán Vakulya.

Inventions és la tercera part de la tetralogia Bach Project, de la qual ja s’han presentat el solo Bach i el septet On Goldberg Variations / Variations.

Sempre lliurats a l’experimentació, els integrants de Mal Pelo es defineixen com un nucli creatiu que hibrida el moviment amb arts diverses. Al voltant de Pep Ramis i María Muñoz, creadors de la companyia, giren un seguit de col·laboradors de diverses disciplines amb els quals produeixen uns espectacles que combinen el moviment, amb la teatralitat, la música i, de vegades, el text i el vídeo. La concepció de l’espai escènic, el treball coreogràfic i musical, la composició i el tractament del so i de la il·luminació són alguns dels elements que caracteritzen les creacions de la companyia.

Durant el procés de creació, Inventions s’ha vist afectat per les conseqüències del confinament i per l’adopció de les mesures de protecció necessàries. El resultat és un treball que ha estat creat en un temps més limitat del que estava previst inicialment, però fet amb molta passió i inspirat pel desig de compartir-lo amb el públic del Grec Festival de Barcelona.

 

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, Festival Internacional Temporada Alta i Mal Pelo.

Hi col·labora: Lanimal a lesquena

Fitxa artística

Direcció: María Muñoz i Pep Ramis Creació i interpretació: Dansa: Leo Castro, Enric Fàbregas, María Muñoz, Federica Porello, Pep Ramis, Zoltán Vakulya / Quartet de corda: Joel Bardolet (violí), Jaume Guri (violí), Masha Titova (viola), Daniel Claret (violoncel) / Quartet de veus: Quiteria Muñoz, (soprano), David Sagastume (contratenor), Mario Corberán (tenor), Giorgio Celenza (baix) Direcció musical: Joel Bardolet Música: Johann Sebastian Bach Ajudantia de direcció: Leo Castro Espai sonor:Fanny Thollot Il·luminació: August Viladomat, Punt de Fuga Espai escènic: Kike Blanco Vestuari: CarmePuigdevalliPlantéS Tècnica d’il·luminació: Irene Ferrer Tècnic de so: Andreu Bramon Producció executiva: Gemma Massó, Eduard Teixidor

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dissabte 4/7 - 21:30 H diumenge 5/7 - 21:30 H dilluns 6/7 - 21:30 H

Espai Museu Marítim de Barcelona

Duració60 min

Preus 15 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut