Barcelona cultura

Marala Trio

Binaural: música a cau d’orella

Grec Festival

Tres dones procedents de territoris diversos de parla catalana parteixen del repertori tradicional per fer una música pròpia amb mirada de dona. I s'acosten a l’ànima dels oients gràcies a una eina tecnològica: un micròfon binaural.

Es diuen Selma Bruna, Sandra Monfort i Clara Fiol. Són una catalana, una valenciana i una mallorquina que comparteixen llengua, talent i amistat. Ofereixen un repertori propi basat en la tradició i la música d’arrel. Als seus concerts hi sentim cants i músiques de Catalunya, el País Valencià o les Balears, o alguns temes bascos, com el Txoria txori que va sonar en el darrer treball de Fermín Muguruza. Veus, guitarres i percussió són els ingredients fonamentals de la recepta sonora del Marala Trio, que interpreta temes de composició pròpia, però que també musica versos de poetesses actuals i revisita cants de batre, tonades sefardites o laments de guerra. Entre cançons, Marala parla de tu a tu amb tothom qui escolta, que les descobreix compromeses, sensibles, valentes i vulnerables.

Aquesta vegada, venen al Grec 2019 amb un concert ben especial que és tota una experiència: la música de Marala troba un canal especialment directe en el micròfon binaural, un dispositiu que copsa el so tal com ho fa l’oïda humana, en 360 graus i amb moltíssima precisió. Mitjançant uns auriculars, el públic pot escoltar les veus de Marala com un xiuxiueig mòbil i a cau d’orella. Cadascú se sent com si fos al centre de la sala, al mateix lloc on hi ha el micro, a tocar de la música que es crea just en aquell moment. La sensació embolcalladora i la nuesa del so són paraules que ressonen en les boques dels oients quan comparteixen la seva experiència: una proposta íntima i propera que va molt més enllà d’un concert.

Una producció de Marala Trio i José Fournier.

Fitxa artística

Autoria: Marala Trio, poemes de Nina da Lua, Antònia Vicens, Isabel Garcia Canet, Maria Mercè Marçal, Mikel Laboa i temes d’origen popular i tradicional Interpretació, composició i direcció musical: Selma Bruna, Sandra Monfort, Clara Fiol Amb la col·laboració de: Apel·les Carod (violí) Disseny del so / Concepció sonora: José Founier Producció: Isabel Vicente Lamazares

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música Escena híbrida

Dates i horaris divendres 12/7 - 19:00 H divendres 12/7 - 21:00 H

Duració60 min

Preus 15 €

Adreçat aEn companyia

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut