Barcelona cultura

Mariantònia Oliver

Las muchísimas

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany29/07 - 30/07

Ni van disfressades ni interpreten cap paper tret del de si mateixes... Disset dones d'entre 62 i 76 anys prenen part en un experiment coreogràfic, amb un peu a la vida i un altre a l'escenari, que fa miques les convencions de la dansa.

No és la primera vegada que la companyia de Mariantònia Oliver s'enfronta a un espectacle així. De fet, aquesta és una versió, ampliada i millorada, d'un primer muntatge que es va fer conegut per la seva singularitat. Portava a escena dones d'entre 70 i 87 anys que, en moure els seus cossos sobre l'escenari i parlar de les seves pròpies vides confegien un fresc generacional, revelaven en escena una fotografia que mostrava les alegries i tristeses, la dolçor i les cicatrius que guarnien no només les seves existències sinó les de tantes i tantes dones del seu temps. El muntatge, que es va titular Las Muchas, es va veure a ciutats com Bristol, Ljubljana, Madrid, la Corunya, Seül, Barcelona, Valladolid o Bilbao, sempre amb dones entrant i sortint dels repartiments en un procés d'intercanvi de protagonistes que ha acabat conduint al muntatge actual. Ara, Mariantònia Oliver ha volgut dedicar un segon espectacle a totes aquestes dones d'edats i de procedències diverses. Les ha convidat un cop més a explorar els seus cossos, a ignorar sense complexos els cànons que s'espera que segueixi un espectacle coreogràfic i teatral. No, abans de topar-se amb Oliver, cap d'aquestes dones havia ballat de manera professional ni havia entrat en un teatre més que com a espectadora. Ara aquestes disset dones (nou de catalanes, quatre de mallorquines i quatre més d'eslovenes) ho fan emparades per un espai sonor creat per l'artista d'indie folk Joana Gomila, que ha tingut la col·laboració de Jaume Manresa, antic integrant de la banda Antònia Font. 

Una producció del Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Amb la col·laboració d'EiMA Creació, PTL Dance Theater Ljubljana, Elclimamola i L’Animal a l’esquena.

Les representacions que es realitzen en el marc del Grec 2019 reben el suport de la marca Tena Silhouette.

Fitxa artística

Direcció i coreografia: Mariantònia Oliver Interpretació: Maria Lluïsa Cerezo, Dolores Vives, Maria Àngels Cunill, Teresa Barceló, Estrella Freixas, Rosa Capdevila, Margarita Nicuesa Tejedor, Margarita Oferil, Montse Colomé (Catalunya); Antònia Garau, Mona Belizán, Catalina Rodagut, Elisa Santos (Mallorca); Maja Cucnic, Barbara Gortnar, Metoda Parlic, Maja Musevic (Eslovènia) Ajudantia de direcció: Montse Colomer Vestuari i espai escènic: Mariantònia Oliver Disseny de la il·luminació: Conrado Parodi Espai sonor: Joana Gomila Col·laboració en l'espai sonor: Jaume Manresa Tècnic de so: Juanro Campos Maquinista: Tans Gamell Assistència a Mallorca: Mona Belizán Assistència a Eslovènia: Ana Pandur Producció executiva i assajos: Gràcia Moragues Producció: Marine Budin (Elclimamola)

 

Galeria multimèdia

Las Muchisimas
Las Muchisimas
Las Muchisimas
Las Muchisimas
Las Muchisimas
Las Muchisimas

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dilluns 29/7 - 20:00 H dimarts 30/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració60 min

LlenguaCatalà i anglès

Preus 18 €

Adreçat aPassions

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut