Barcelona cultura

The Matthew Herbert Brexit Big Band

Teatre Grec | 21/07

Grec Festival

L'activació de l'article 50 que permet la desconnexió de la Gran Bretanya del Tractat de la Unió Europea ha donat origen a un disc que no només és una reacció musical al Brexit, sinó que també expressa què vol dir avui ser britànic i europeu.

El Grec Festival de Barcelona i el festival Sónar tornen a treballar conjuntament i programen una nit amb l'artista i productor de música electrònica Matthew Herbert com a gran protagonista.

Formada poc després de la votació del referèndum del juliol de 2016, en els últims dos anys, The Matthew Herbert Brexit Big Band ha girat pel continent europeu actuant amb més d'un miler de músics i col·laboradors, incloent el guitarrista Arto Lindsay, l'artista electrònic Merz i la dramaturga Caryl Churchill. Fidel al seu estil, l'artista també ha aplegat un seguit d'enregistraments de camp especialment pertinents i simbòlics: des d'un Ford Fiesta, a un desdejuni anglès. Tots aquests enregistraments ens parlen sobre la història i cultura compartides de la identitat britànica i europea.

Aquests sons, entreteixits amb col·laboracions artístiques de tot el continent i amb fragments literaris d'èpoques diverses, són la base de The State Between Us, un àlbum que va aparèixer en la data en què se suposava que el Regne Unit havia d'abandonar la Unió Europea, el març de 2019, i que constitueix la base del concert de clausura del Sónar 2019 en el marc del festival Grec.

Matthew Herbert és un artista, compositor de bandes sonores i autor, una de les figures de l'escena electrònica europea més respectades i influents. El seu treball considera el so des d'una perspectiva filosòfica i social. La seva obra inclou treballs canònics com Plat du jour-on examina els processos industrials que donen com a resultat molts dels aliments que consumim- o A Nude -en el qual es retrata íntimament el cos humà durant una jornada completa.

Actuant amb una banda en viu, i acompanyat per d'un cor de cinquanta veus, el Cor Pilot de l'ESMuC, la nit ens oferirà una oportunitat per reflexionar sobre el futur de la cultura en el continent, just quan finalitza un capítol i... en comença un altre?

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona i el festival Sónar.

Fitxa artística

Autoria: Matthew Herbert Direcció musical de la formació coral: Esmeralda Conde Ruiz Direcció de la banda: Pete Wraight Enregistrament musical: Més d'un miler de cantants i intèrprets musicals de tot Europa Producció executiva: Hugh Jones, Karen Sutton

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris diumenge 21/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració90 min

LlenguaAnglès

Preus15-40 €

Adreçat aNits d'estiu

Altres criteris Internacional

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut