Barcelona cultura

Mayte Martín

Déjà vu

Teatre Grec | 23/07

Grec Festival

Una de les grans veus del flamenc reviu els temes de Querencia, un disc editat ara fa vint anys, a més d’alguns altres dels primers treballs. El concert, amb la col·laboració de la bailaora Patricia Guerrero, inclou, a més, noves composicions.

Segur que algun cop heu tingut aquella sensació de familiaritat que sembla indicar que ja heu viscut una situació, per improbable que sigui aquest fet. Mayte Martín mira d’evocar aquesta impressió amb el títol de l’espectacle que presenta a Montjuïc, Déjà vu, però, especialment, amb el repertori que vol interpretar. I és que vint anys després que aparegués, l’any 2000, l’artista reviu i reinterpreta, amb la saviesa que aporten els vint anys que han passat, els temes de Querencia, una bona mostra de l’emotivitat que l’artista sap imprimir al flamenc. Potser la seva veu sona avui igual de fresca, però les seves interpretacions són més profundes, més assossegades i més conscients que mai. L’escoltareu interpretar els temes d’arrel més purament flamenca d’aquest treball, però també d’altres cançons, com les que integraven Muy frágil, un primer llarga durada, aparegut el 1994, en el qual mostrava la seva capacitat per saltar les fronteres entre pals i gèneres, interpretant tant per bulerías, com feia a Zafiro y luna, com per alegrías, a Navega sola, o apuntant directament a la cançó flamenca en temes tan significatius i carregats d’emoció com S.O.S.

Serà una mirada al passat de l’artista, amb els ulls del nostre temps, una relectura d’una trajectòria llarga que encara té molt que aportar al món de la música. Ho comprovareu escoltant els nous temes que Mayte Martín presenta en aquest espectacle, alternats amb les reinterpretacions de temes del seu repertori. I, mentrestant, la bailaora Patricia Guerrero ens tornarà a demostrar el seu gran talent. La força extraordinària de les interpretacions de Guerrero i la seva enorme capacitat interpretativa seran el millor complement per a l’actuació de Mayte Martín. Al Teatre Grec, l’artista es disposa a demostrar-nos que allò que és nou i allò que és conegut tenen, de vegades, una naturalesa comuna, sòlida i calmada, però, a la vegada, reveladora i sorprenent.

Una producció de Mayte Martín Creaciones Artísticas.

L’espectacle s’emetrà en directe per betevé el dijous, 23 de juliol, a les 22.00 h.

Fitxa artística

Autoria i direcció musical: Mayte Martín Interpretació: Mayte Martín (cante), Patricia Guerrero (baile), Alejandro Hurtado (guitarra), José Tomás (guitarra), Marta Cardona (violí), M. A. Cordero (contrabaix), David Domínguez (percussió) Arranjaments: Mayte Martín, Alejandro Hurtado, José Tomás, Chicuelo, José Luis Montón Coreografia: Patricia Guerrero Vestuari de Patricia Guerrero: Carmen Acedo, Mari Carmen Bueno García Disseny de la il·luminació: Manuel Madueño Disseny del so / concepció sonora: Miguel Torroja

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 23/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 15 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut