Barcelona cultura

Meravellós Mahler!

De la foscor a la llum

Pedro Pardo (direcció musical) i Francesc Abós (direcció escènica)

Palau de la Música Catalana | 22/07 - 23/07

Grec Festival

Si encara penseu que la música clàssica no us interessa, és urgent que assistiu a aquest concert que us ofereix el festival en rigorosa estrena. Descobrireu la música d’un compositor romàntic, modern i brillant que no us deixarà indiferents sinó que, ben al contrari, us colpirà intensament.

Grans i menuts, amants de la música clàssica i orelles encara verges en aquests sons: aquest és un concert per a tota mena de públics. Només cal estar disposat a mirar, a escoltar i a gaudir de la infinita bellesa que desprèn l’univers musical de Gustav Mahler. Les seves cançons són l’eix d’un espectacle que té molt de concert, però també de muntatge teatral amb elements coreogràfics, una proposta on la música està acompanyada de sentiments tan contradictoris com la vida mateixa. La nit i el dia, la llum i la foscor, l’alba i el crepuscle, tot forma part de l’existència i de la música de Mahler. L’escoltarem mentre els intèrprets ens contextualitzen les composicions amb referències a personatges com Alma Mahler, que va ser esposa de Gustav Mahler i més tard es va casar amb l’escriptor expressionista Franz Werfel i amb l’arquitecte Walter Gropius, fundador de la Bauhaus. Sentireu a parlar també dels pintors Gustav Klimt i Oscar Kokoschka en un concert diferent que ens parla tant de la Viena modernista de la Secessió com del viatge existencial al qual s’enfronta l’home modern.

Tot va a càrrec d’una formació de vuit músics polièdrics que interpreten una selecció de fragments musicals arranjats per Pedro Pardo a partir de la música de Mahler, però també de composicions de Richard Wagner i Johann Strauss (fill).  Escoltarem Mahler en estat pur, però també Mahler amb aires de salsa i algun fragment acompanyat de l’ukelele, sempre des d’un profund respecte a l’obra original.  És, en definitiva, una manera diferent de donar a conèixer la música de Mahler, un dels últims grans compositors romàntics, hereu musical de Beethoven i un gran defensor de la modernitat musical del principi del segle XX.

Dirigeixen la proposta a quatre mans el coreògraf i director d’escena Francesc Abós, format en dansa amb David Campos a Barcelona i amb una llarga experiència internacional en teatre musical, i, en el vessant musical, Pedro Pardo, compositor, director d’orquestra i de cor i pianista versàtil, especialment innovador i eclèctic, que, a més, és l’actual director titular de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

L’espectacle anirà precedit d’una breu introducció sobre la figura de Gustav Mahler a càrrec de Ramon Gener, divulgador musical, creador i presentador dels programes de televisió Òpera en texansThis is opera i This is art.

Una producció de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música.

Fitxa artística

Direcció musical i arranjaments: Pedro Pardo Direcció escènica i coreografia: Francesc Abós Interpretació musical: Germán de la Riva (baríton, percussió), Nerea de Miguel (mezzosoprano, violoncel, percussió), Mireia Vila (violí, percussió, veu), Laura Díaz (oboè, percussió, veu), Ramon Figueras (trompeta, veu), Rafael Planelles (trompa, percussió, veu), Jeremy Friedman (carilló) timbales, bateria, petites percussions, veu), Pedro Pardo (piano, ukelele, veu) Presentació: Ramon Gener Fotografia: A. Bofill

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 22/7 - 22:00 H dijous 23/7 - 22:00 H

Espai Palau de la Música Catalana

Duració60 min

Preus 25 €

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut