Barcelona cultura

Miseria

Queralt Riera

Dir: Sergi Pompermayer

Sala Fènix 01/07 - 01/08

Com hem arribat a viure tan alienats del patiment de les persones que ens envolten? S’ho pregunta l’autora d’aquesta peça, un text en el qual no falta la crítica, però tampoc una espurna d’esperança.

Barcelona, amb el seu paisatge marí i urbà, pot ser un paradís i també pot ser l’infern. La misèria és com un desert que avança implacable i erosiona la vida de tothom. Aquesta peça és la crònica d’un suïcidi. Un cant a la vida i a l’amor, però sobretot una crítica social aguda i fina. Miseria és una radiografia de l’ara i aquí, és un tou de reflexions i sentiments i impulsos. És un crit, és un silenci. És una mica de llum quan tot el que t’envolta és boira densa. La vida i la mort poden ser tan accidentals com poètiques i al·legòriques.

Hi ha un home sol a l’escenari. Hi ha un home sol a l’escenari que se sent un home sol al món, també. L’acompanyem en un viatge pels seus pensaments íntims, pels seus records, les accions i la calma puntual. Miseria és una peça agredolça, que exposa amb transparència la bellesa i el dolor, l’amor i la mort. Perquè casa meva és casa vostra, si és que hi ha cases d’algú...

Firma la peça Queralt Riera, una llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia (Barcelona) que des del 2017 estrena les seves obres i de vegades les dirigeix ella mateixa en escenaris de Madrid i de Barcelona. No love No sex, Todos, Aquí, L’amor (no es per mi, va dir Medea) o Pruna (premi Adrià Gual 2019 de l’Institut del Teatre, vist al Grec 2020) són algunes de les seves creacions escèniques. Dirigeix la posada en escena Sergi Pompermayer, un dramaturg, director i guionista que ha firmat conegudes sèries i treballs documentals per a televisió, a més d’haver escrit peces teatrals com Zowie, Àngels, Refugiats, El sexe dels objectes o Cafè.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona, Sala Fènix Produccions i Suika.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Fitxa artística

Dramatúrgia: Queralt Riera Direcció: Sergi Pompermayer Assistència de direcció: Mireia Aixalà Interpretació: Felipe Cabezas Disseny de la il·luminació: Mattia Russo Espai sonor: Orestes Gas Disseny de projeccions: Àngel Grisalvo (Lantonia Films) Escenografia i vestuari: Anna Chwaliszewska Coordinació tècnica: Manel Bocero Imatge del cartell: Martí Fradera, Isabella Pintani, Gabriela Marsal Realització de vídeo: Àngel Grisalvo (Lantonia Films) Comunicació: Isabella Pintani, Gabriela Marsal Administració: Asun García Producció: Isabella Pintani, Gabriela Marsal Producció executiva: Gabriela Marsal (Suika) Distribució: Magrana Escena Agraïments: Pedro Garciamejía, Guada Cejas (La Badabadoc), Tania Brenlle, Ana García, Jordi Pérez, Patrizia Barbieri Fotografia: Martí Fradera

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris De l'1 de juliol a l’1 d’agost, de dimecres a diumenge, a les 21 h

Espai Sala Fènix

Duració 60 min

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades