Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Momi Maiga

Kairo

Teatre Nacional de Catalunya   02/07

Àfrica, a Barcelona: un recorregut per la Barcelona colonial, guiat per l’artista ghanès Serge Attukwei Clottey, que culminarà amb el concert de preestrena del nou disc de Momi Maiga.

Amb només 26 anys, aquest artista senegalès destaca com a virtuós del seu instrument (la kora). És un vocalista hàbil i un compositor autodidacta amb una sensibilitat musical sorprenent. En les seves composicions combina jazz ètnic, flamenc i traces de música clàssica europea. Canta principalment en mandinka i wòlof, i aborda temes importants del nostre temps mitjançant la música.

Després d’un inici artístic d’èxit amb l’àlbum de debut Nio (octubre del 2022), que l’ha portat a oferir més de setanta concerts amb el seu quartet, Momi Maiga presentarà el seu segon àlbum, titulat Kairo, l’octubre del 2024.

En aquesta ocasió ens oferirà un concert de preestrena al Grec Festival de Barcelona. Cada cançó de Kairo és una peça única que contribueix a la riquesa musical de l’espectacle i que crea una experiència potent i commovedora que transcendeix les fronteres geogràfiques i culturals. La formació interpreta una obra extremadament contemporània, un diàleg dinàmic i constant entre cultures expressat a través del jazz, el flamenc, sons mediterranis, música clàssica europea i ritmes complexos, però fascinants.

Momi Maiga continua col·laborant amb el seu talentós equip de músics, que inclou el percussionista català Aleix Tobias Sabater, el violoncel·lista Marçal Ayats i el violinista mexicà Carlos Montfort.

Una coproducció de Grec Festival, Fira Mediterrània de Manresa, Festival (a)phònica, FIMPT - Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, i El Canal Salt - Centre de Creació d’Arts Escèniques.
 

Fitxa artística

Interpretació: Momi Maiga (kora, veu), Carlos Montfort (violins, veu), Aleix Tobias (bateria, percussions i veu), Marçal Ayats (violoncel, veu)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimarts 2/7 - 20:00 H

Espai Teatre Nacional de Catalunya

Llengua -

Preus Entrada lliure

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades