Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Montse Colomé

Celebration. Un ball parlat

La Caldera Les Corts 21/07 - 22/07

Seixanta anys en dansa. En poques paraules, és el que celebra una coreògrafa i ballarina barcelonina que ara commemora amb el públic sis dècades de moviment.

Montse Colomé es planteja aquest ball parlat com una celebració, un espectacle o una festa, en què pot compartir les seves vivències amb el públic al seu costat, ballant amb ella, acompanyant-la ballant, que és el que més ha fet al llarg de la seva vida. D’aquí el títol de la peça: Celebration. Una celebració de seixanta anys ballant i bellugant-se al voltant de les arts escèniques.

Va néixer a Barcelona el febrer del 1956. La família de la mare eren tots balladors i el seu germà va ser músic i diplomàtic i va escriure llibres de dansa; per tant, el seu entorn familiar va fer que es posés a ballar als cinc anys.

Es va diplomar en dansa espanyola a l’Institut del Teatre i l’any 1979 va volar cap a Nova York, on es va quedar dos anys a l’escola Alvin Ailey encoratjada per la professora Anna Maleras. Al tornar dels Estats Units, va orientar la seva vida professional cap a l’ensenyament. Va ser l’any 1986 quan va entrar en el món de l’espectacle amb Carles Santos i Comediants com a intèrpret i coreògrafa, viatjant i actuant en festivals de mig món. És també amb Comediants que va començar a coreografiar espectacles de gran format, com la cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Cap al 1998 va començar a treballar com a coreògrafa i ajudant de direcció en el món de l’òpera i en el teatre de text. Els darrers anys ha treballat com a ballarina amb Ramon Colomina, Carles Salas, Toni Jodar, Germana Civera, Arthur Rosenfeld, Pere Faura i Sol Picó.

Aquesta peça ha rebut el suport de les beques Barcelona Crea de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

L’espectacle ha estat en residència a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous i ha estat projecte resident 2022 a La Caldera - Les Corts de Barcelona.

Fitxa artística

Idea i interpretació: Montse Colomé. Mirada escènica i tècnica: Sergi Fäustino. Fotografia: Tristán Pérez-Martín Empremtes dins l’espectacle de: Jordi Vidal, Jordi Bulbena, Jordi Cardoner, David Pintó, Oscar Dasí, Carles Mallol, Ramon Colomina, Inés Boza, Clàudia Solwat i Pere Faura.

Agraïments: Ajuntament d’Osor, companyia de dansa Las Lolas, Mercè Cortadas, Ajuntament del Catllar i Joan Morlà.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris 21 i 22 de juliol a les 20.00 h

Espai La Caldera Les Corts

Duració 70 min

Llengua Català

Preus 8-12 €

Altres criteris BCN Crea

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades