Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Morir lo hace todo el mundo

José y sus Hermanas

Teatre Lliure Gràcia   26/06 - 07/07

Voleu dir que no seria millor que féssim veure que tot va bé? Una jove companyia barcelonina us explica mentides perquè té por.

José y sus Hermanas continuen fent espectacles. Van debutar amb un muntatge que es va veure infinitat de cops i fins i tot el Grec Festival de Barcelona s’ha interessat repetidament per les seves creacions. La pandèmia va convertir Explore el jardín de los Cárpatos en una proposta en línia, però, sí, van ser al Grec i, a més, l’any passat les va convidar a fer un taller amb joves que va ser tot un èxit. Ara les han tornat a cridar. A la peça anterior, Concurso de malos talentos, van ser valentes i es van atrevir a imaginar els seus futurs, així en plural: els seus futurs dins i fora de l’escenari i també els seus futurs juntes i separades. Van ser valentes o només ho semblaven? Aparentaven despreocupació i disbauxa durant una hora escassa per rebre les glòries i després ploraven d’amagat? Se’ls omple la boca parlant de resiliència i tenacitat, però aquesta vegada els agradaria mirar als ulls del públic i confessar-li que són una colla de covardes. En aquesta cinquena peça compartiran que estan cagades de por i plenes de preguntes sense resposta. En aquesta peça més que en cap altra, José y sus Hermanas volen fingir, volen aparentar, volen fer creure a tothom que tot va bé perquè no els queda més remei. Faran el que millor saben fer: explicar moltes mentides. La cosa va d’això.

Morir lo hace todo el mundo és la nova creació escènica de José y sus Hermanas, una companyia nascuda el 2017 i reconeguda pel seu teatre contemporani, multidisciplinari i de contingut crític i social. Van fer-se conegudes ràpidament amb Los bancos regalan sandwicheras y chorizos (2017), un muntatge al qual n’han seguit d’altres com Arma de construcción masiva (2018), l’esmentada Explore el jardín de los Cárpatos (Grec 2020; versió en línia) o Concurso de malos talentos (2022).

Una coproducció de José y sus Hermanas, Grec 2024 Festival de Barcelona i el Teatre Lliure. 

Amb el suport de l’ICEC i de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

 

Fitxa artística

Creació, interpretació, direcció i dramatúrgia: José y sus Hermanas (Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manero, Gemma Polo, Glòria Ribera). Espai i vestuari: Patricia Albizu. Disseny de llums: Cube.bz. Dramaturgista: Ignacio de Antonio Antón. Mirada externa: Irene Vicente. Producció: Alejandro Curiel, Carolina Manero. Assessoria de producció: Irene Vicente. Producció executiva: Marta Díez. Comunicació: Gemma Polo. Distribució: Marta Díez. Alumna en pràctiques: Alba Cervelló Agraïments: Marco Layera, Núria Heras, Carlos Manero, Jesús Díez.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 26/6 - 19:00 H dijous 27/6 - 19:00 H divendres 28/6 - 19:00 H dissabte 29/6 - 18:30 H diumenge 30/6 - 18:30 H dimecres 3/7 - 19:00 H dijous 4/7 - 19:00 H divendres 5/7 - 19:00 H dissabte 6/7 - 18:30 H diumenge 7/7 - 18:30 H

Espai Teatre Lliure Gràcia

Duració 80 min

Llengua Castellà amb sobretitulació en anglès Català amb sobretítols en anglès

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades