Barcelona cultura

The Mountain

Agrupación Señor Serrano

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver08/07 - 10/07

Grec Festival

Quan es tracta d’informació, en qui confieu? I per què? Aquest espectacle us convida a pensar-hi mentre assistiu a una invasió alienígena o acompanyeu Vladimir Putin al cim de la muntanya del coneixement.

No ens enganyem: sempre ens refiem més d’aquelles informacions que reforcen la nostra visió del món, que confirmen el que ja sabem o sospitem. Ningú veu el món tal com és, sinó que el veiem tal com som cadascun de nosaltres. L’adaptem. I ja està, és així, tots ho fem. I no passa res, oi? 

L’Agrupación Señor Serrano utilitza la imatge d’una muntanya per parlar de la veritat, de la seva complexitat, dels seus límits. Pugeu amb ells al cim i potser, des d’allà, la veureu. Us ho proposa Vladimir Putin, convertit en mestre de cerimònies i filòsof de la veritat. Assistireu també a una invasió alienígena orquestrada per Orson Welles, que, amb la retransmissió radiofònica de La guerra dels mons, va voler demostrar que no ens podem empassar tot el que diu la ràdio (ni Facebook). I seguireu les passes de l’escalador George Mallory, que va encapçalar la primera expedició per fer el cim de l’Everest, sense que encara avui ningú no sàpiga si hi va arribar o no. 

És la nova proposta d’una companyia amb una gran projecció internacional que sempre explica la realitat fent servir les tècniques escèniques més innovadores i combinant amb generositat recursos escènics que expandeixen els límits del seu teatre: de la performance al text, passant pel vídeo, el so i les maquetes. Els hem vist al Grec Festival de Barcelona estrenant espectacles de tant impacte com Brickman Brando Bubble Boom (2013), A House in Asia (2014), Birdie (2016) o Kingdom (2018).

A causa de les circumstàncies especials en què se celebra aquesta edició del Grec 2020 Festival de Barcelona, els artistes han experimentat limitacions i impediments a l’hora de dur a terme la seva feina, entre els quals hi ha la manca de temps per completar adequadament el període d’assajos i la necessitat de respectar les distàncies entre intèrprets. Aquestes circumstàncies han afectat les seves creacions, però, malgrat tot, tant els artistes com el festival mateix han volgut compartir amb el públic el resultat del seu treball, com a mínim tal com es troba en el moment actual.

Una coproducció de Grec 2020 Festival de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat, Teatre Lliure, Conde Duque Centro de Cultura Contemporánea​, CSS Teatro Stabile di Innovazione del Friuli – Venezia Giulia, Teatro Stabile del Veneto – Teatro Nazionale, Zona K, Monty Kultuurfaktorij, Grand Theatre i Feikes Huis.

Fitxa artística

Creació: Àlex Serrano, Pau Palacios, Ferran Dordal Performance: Anna Pérez Moya, Àlex Serrano, Pau Palacios, David Muñiz Veu en off: Amelia Larkins Música: Nico Roig Videoprogramació: David Muñiz Videocreació: Jordi Soler Disseny de la il·luminació: Cube.bz Espai escènic i maquetes: Àlex Serrano, Lola Belles Vestuari: Lola Belles Software de face tracking: Román Torre Cap de producció: Barbara Bloin Producció executiva: Paula Sáenz de Viteri Management: Art Republic Agraïments: Núria Guiu, Pablo Acosta García, Danila Gambettola, Martín García Guirado, Pasqual Gorriz Marcos, Denis van Laeken,  Simone Milsdochter, Eugenio Szwarcer, Alla Zakiullina Fotografia: Jordi Soler

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 8 al 10 de juliol a les 20:30 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració65 min

LlenguaAnglès amb sobretitulació en català

Preus 15 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut