Barcelona cultura

Much ado about nothing (Mucho ruido y pocas nueces)

David Espinosa

La Vilella | 10/07 - 12/07

Era tot un repte escènic: aplegar les obres completes de Shakespere en un únic espectacle i portar-lo davant del públic interpretat per objectes. Veniu a veure com de bé se n'ha sortit aquest creador teatral.

Sí, teniu raó, aquest és un muntatge arbitrari, efectista, delirant i potser fins i tot buit però... esteu segurs que aquests adjectius tenen necessàriament una connotació negativa? Segur que no us ho sembla després d'haver vist un espectacle que porta a l'escenari d'una manera radicalment diferent aquelles històries universals que tots coneixem perfectament però que ens encanta seguir escoltant un cop i un altre. Sí, tot són obres de Shakespeare: Hamlet, Macbeth, Otel·lo, El rei Lear, Romeu i Julieta, Antoni i Cleòpatra, La tempesta, Enric V, Ricard III, Al vostre gust i Somni d'una nit d'estiu. I totes formen part d'una mateixa proposta escènica. Per acabar-ho d'adobar, aquí no veureu cap intèrpret, com a molt un manipulador que confegeix una obra delirant de caràcter visual. Espinosa juga a l'espectacularitat fent servir objectes i figures que igual viuen una història d'amor passional que van a la guerra o cometen un crim. Aquí, sí que hi veureu reflectida la història mateixa del fet teatral però també elements del cinema, del còmic i de les arts plàstiques.

Després d'haver treballat en espectacles de teatre i dansa, David Espinosa va crear el 2006, amb África Navarro, l'associació El Local Espacio de Creación, instal·lada al Poble-sec, amb la qual ha creat una pila d'espectacles en què sovint els objectes assumeixen un paper protagonista.  

Una producció d'El Local Espacio de Creación, Festival Clásicos en Alcalá i CAET- Centre d'Arts Escèniques de Terrassa.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Creació, direcció i interpretació: David Espinosa Col·laboració en la direcció: África Navarro Espai escènic i il·luminació: David Espinosa, AiR Música i so: Santos Martínez, David Espinosa Vídeo: Diego Dorado, David Espinosa Imatge: Anne Van Heelvort, Diego Dorado Producció executiva: Marta Oliveres, M.O.M.-El Vivero

 

Galeria multimèdia

MUCH ADO ABOUT NOTHING

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimecres 10/7 - 22:00 H dijous 11/7 - 22:00 H divendres 12/7 - 22:00 H

Espai La Vilella

Duració50 min

LlenguaCastellà

Preus 18 €

Adreçat aPassions

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut