Barcelona cultura

Muntanyes en resistència

Victoria Uranga, Cecilia Vallejos i Amanda Piña

La Caldera Les Corts | 16/07

Grec en obert

La coreògrafa i ballarina Amanda Piña, que participa a l’Sporá Prógrama a La Caldera i que preestrena al Grec el seu treball més nou, presenta el vídeo Danzas climáticas, seguit d’una conversa virtual i presencial.

Segons expliquen els organitzadors, l’activitat girarà al voltant de “les relacions de cura possibles entre cossos humans, muntanyes i glaceres, explorant les possibilitats de diàleg entre pràctiques artístiques, activistes i acadèmiques, per mobilitzar preguntes sobre vida-habilitat futura, en un context neoextractivista i de canvi climàtic”.

És una proposta paral·lela a la preestrena de Climatic Dances, l’última creació d’Amanda Piña, on l’artista i gestora cultural mexicana-xilena posa en relació cos i canvi climàtic i fa visible la manera com les cultures nadiues de l’Amèrica Llatina estableixen lligams entre l’entorn natural i la vida social. Aquest treball ha donat origen al vídeo Danzas climáticas, que es podrà veure durant una sessió a La Caldera (presencial o virtual, però sempre amb reserva prèvia). A més de la projecció, hi haurà una conversa que tractarà sobre les pràctiques d’extracció minera i el canvi climàtic. En la conversa, hi participen Amanda Piña, artista instal·lada a Àustria que en les seves obres parla sobre la descolonització de l’art i que explora el poder polític i social del moviment, a més de Victoria Uranga, una periodista activa en temes de justícia ambiental i gènere, i Cecilia Vallejos, una dramaturga que ha basat el seu treball dramatúrgic en narracions testimonials.

 

Fitxa artística

Amb: Victoria Uranga, Cecilia Vallejos, Amanda Piña

 

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 16/7 - 19:00 H

Espai La Caldera Les Corts

LlenguaCastellà

Preus Entrada lliure

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut