Barcelona cultura

Música a la Xirgu

Plaça de Margarida Xirgu 30/06 - 02/07

Que soni la música! Un espai urbà situat al cor del Grec Festival de Barcelona es converteix en escenari per a un seguit d’actuacions obertes que ens presenten una sèrie d’artistes emergents amb molt a veure amb l’escena folk.

Dijous, 30 de juny
Tarquim
Potser us heu creuat algun dia amb en Pau Vidal mentre passejàveu pel Poble-sec, ja que aquests són els territoris geogràfics d’un artista que és membre de The Gramophone All Stars i que fa d’arranjador d’estudi per a artistes com ara Bunbury. Musicalment, el seu projecte, Tarquim, es basa en la creació de cançons noves a partir de la tradició. Va començar explorant la tradició valenciana i mediterrània (Mar endins, 2016) i ha continuat amb els sons cubans (A Cuba, 2020). Voleu saber com sona en directe? Veniu a la plaça!

Divendres, 1 de juliol
Tronco
Són joves, frescos i... d’un altre planeta. Això, com a mínim, és el que diuen sobre ells mateixos els germans Conxita i Fermí Herrero, els dos components d’una banda del Prat del Llobregat que ha seduït les orelles del món indie amb una col·lecció de cançons fascinadores i indefinibles en les quals conflueixen el folk, el pop, el bedroom techno-pop, la psicodèlia i fins i tot el punk. Segur que fan sonar temes de Nainonai, el seu disc del 2021, amb cançons com Piropos o Demasiadas veces. Pareu atenció, que aquests són dos artistes amb moltes vides: la Conxita no només canta, sinó que també dibuixa i és tota una promesa del còmic d’avantguarda, i en Fermí toca la guitarra la mar de bé, però també estudia a l’Institut del Teatre.

Dissabte, 2 de juliol
Joana Dark
Com combinen el folk i l’electrònica? Potser l’hi hauríeu de preguntar a l’Ariadna Rulló o al seu alter ego artístic, Joana Dark, una jove artista barcelonina, resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Procedent d’una família molt vinculada a la música, va tirar cap al punk, però aquella música d’arrel que havia estat escoltant tota la vida a un pare músic de folk rock va acabar per inspirar-la. I és així com, ara, podem escoltar en la veu d’aquesta artista singular cançons populars recollides per Joan Amades, interpretades... amb autotune i sons electrònics. Les aplega a La Lireta (2022), un EP aparegut fa poc que us permetrà descobrir una manera nova de mirar-se la tradició.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 30/6 - 19:30 H divendres 1/7 - 19:30 H dissabte 2/7 - 19:30 H

Espai Plaça de Margarida Xirgu

Duració 60 min

Preus L'entrada és lliure

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades