Barcelona cultura

Musica Reservata de Barcelona

Missa a sis veus, de Joan Magrané

Palau de la Música Catalana - (Petit Palau) 19/07

Un grup de cambra vocal especialitzat en els sons del Renaixement i el barroc mira cap al present i estrena a Barcelona una composició contemporània que s’ha anat creant i mostrant parcialment en els darrers tres anys.

El festival Nits de Clàssica de l’Auditori de Girona va encarregar al compositor Joan Magrané aquesta Missa a sis veus que l’autor ha anat estrenant de manera fragmentada en els darrers anys, des del 2019, i que, tot i que s’ha pogut escoltar parcialment a Girona, s’estrena ara completa al Petit Palau del Palau de la Música. En la seva creació, el compositor, que viu entre la capital catalana i París, utilitza referents artístics, estètics i poètics d’una gran diversitat i que van des d’escrits d’Ausiàs March a obres plàstiques de Miquel Barceló. Durant el concert, escoltarem les composicions Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus Dei, totes de la Missa a sis veus. S’encarrega d’interpretar-los Musica Reservata de Barcelona, un grup de cambra vocal nascut el 1991 i sense un director/a fix/a, que està especialitzat en el repertori polifònic del Renaixement i el barroc, d’aquí que el concert es complementi amb composicions d’autors renaixentistes que van des d’Orlande de Lassus fins a Giovanni Pierluigi da Palestrina, passant per Francisco Guerrero de Burgos o Jacques Clemens.  En aquesta ocasió, lidera la formació el músic portuguès Pedro Teixeira, un especialista en direcció coral.

El compositor Joan Magrané és un jove artista de Reus, nascut el 1988 i que s’ha format amb el compositor Ramon Humet, a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a la Kunst-Universität Graz (Àustria) i a París, entre altres centres musicals i ciutats, durant un període de formació que li ha permès treballar amb grans artistes contemporanis com Pierre Boulez, Hèctor Parra, Pedro Alcaide i Alberto Posadas, per esmentar només alguns dels professors que ha tingut. Les seves creacions han estat interpretades per prestigioses formacions instrumentals de tot Europa i ha escrit des d’òperes de cambra com Dido Reloaded (amb Xavier Bonfill, Raquel García-Tomás i Octavi Rumbau, estrenada al Teatre Lliure l’any 2014), l’òpera disPLACE, composta amb Raquel García-Tomás sobre un llibret d’Helena Tornero (estrenada a Viena l’any 2015) o Diàlegs de Tirant e Carmesina, una obra inspirada en el Tirant Lo Blanc, amb llibret de Marc Rosich, que es va estrenar l’any 2019 al Festival de Peralada.

Una producció del Palau de la Música Catalana.

Fitxa artística

Composició musical: Jacques Clemens, Francisco Guerrero de Burgos, Orlande de Lassus, Joan Magrané, Giovanni Pierluigi da Palestrina Direcció musical: Pedro Teixeira Interpretació musical: Jordi Abelló, Jordi Blanco, Isabel Juaneda, Tomàs Maxé, Albert Riera, Marta Rodrigo, Antonio Trigueros, Mercè Trujillo

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dilluns 19/7 - 20:00 H

Espai Palau de la Música Catalana

Duració 60 min

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades