Barcelona cultura

The National Body

Pau Masaló Llorà

Sala Hiroshima | 13/11 - 15/11

Sala Hiroshima 2020-21

De Grec a Grec

La ficció més èpica i la realitat més discreta es troben cara a cara en un muntatge que pren com a punt de partida la figura d’un gimnasta de competició. A l’escenari, hi veiem el procés de mitificació d’un cos convertit en una eina política.

Possiblement haureu vist un partit de futbol o una competició esportiva i haureu estat part d’una multitud enfervorida que imagina per un moment que el prestigi, la vàlua i els valors del país o la comunitat a la qual pertany l’equip depenen de l’esforç d’un o de diversos esportistes. El cos d’aquests esportistes, com passa als gimnastes d’elit, deixa de ser un ens individual per esdevenir la representació d’un discurs col·lectiu, potser d’una idea política. I és que el poder és capaç d’utilitzar el cos com a eina i d’ignorar la individualitat que encarna. Us ho expliquen a escena l’actor i performer Melcior Casals i l’atleta professional Enrique Navarro. Tots dos tenen una trajectòria de prop de quinze anys al darrere i participen en una peça escènica que es basa en la confrontació entre el que veieu i el que escolteu. Un collage sonor de veus, sons i músiques comenta, contradiu o amplia les accions escèniques en una lluita pel control del relat, en un combat entre el cos i la llegenda. Hi ha, potser, cap manera més efectiva d’il·lustrar la mitificació d’un cos que sotmetent-lo a un discurs? Benvinguts a una ficció documental que promet mostrar-vos tot allò del que és capaç un cos. Qui sap si en podreu gaudir o si la vida real s’obrirà pas finalment. Mite o individu? Èxit o fracàs?

Ha creat el muntatge Pau Masaló Llorà, un director i dramaturg que també ha estudiat cinema i comunicació audiovisual i que fa de dissenyador gràfic. Ha estat cofundador i director de la companyia teatral Ignífuga i les seves creacions s’han vist tant a l’Estat com per Europa, amb parada a festivals que van del Grec al Temporada Alta, passant per l’Imaginarius de Portugal. Potser vau veure el seu muntatge Utopia al Grec 2017 o algunes imatges del pavelló del qual va ser cocreador i amb el qual, l’any 2019, Catalunya va guanyar el premi a la millor exposició en la prestigiosa Quadriennal d’Escenografia de Praga.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i la sala Hiroshima.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Diumenge 15 de novembre a les 20 h
Diàleg amb Pau Masaló, creador i director de l’espectacle

Postfunció dedicada a explorar el procés creatiu de l’espectacle, conduïda per Gaston Core, director de la Sala Hiroshima.
Activitat gratuïta. L'hora és aproximada perquè ve determinada per la durada de l'espectacle. 
En directe per streaming al canal de Youtube del Grec Festival.

Fitxa artística

Idea original i direcció: Pau Masaló Dramatúrgia: Irena Visa i Pau Masaló Intèrprets: Quique Navarro i Melcior Casals Espai i vestuari: Laila Rosato Disseny d’il•luminació: Andreu Fàbregas Disseny de so: Clara Aguilar Assessor de moviment: Gaston Core Producció: Clàudia Robert Mirada externa: Albert Pérez Hidalgo Una producció de: Festival Grec i Sala Hiroshima

 

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris 13/11 - 15/11

Espai Sala Hiroshima

Preus9 - 16 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut