Barcelona cultura

Nenes i nens

Dennis Kelly

Direcció: Joel Joan

La Villarroel | 26/06 - 07/07

Grec Festival

Arrenca entre rialles, però acaba d'una manera ben diferent. Aquesta peça intensa que signa un dramaturg contemporani britànic conté un missatge feminista que farà que ens qüestionem l'equilibri de poder entre els sexes.

Una dona del nostre temps, amb la seva pròpia productora de documentals i mare d'un nen i una nena, protagonitza un monòleg durant el qual ens farà riure amb les històries de la seva adolescència i d'una joventut viatgera. La protagonista anirà repassant així els moments clau de la seva existència, bé adreçant-se al públic o bé escenificant-los. Assistirem al dia en què va conèixer el seu marit, als èxits professionals de tots dos, al naixement dels fills... Sí, la protagonista us parla d'una vida en particular, però a la vegada, de les relacions de parella, de germans i germanes, del paper de la dona en el món laboral, de com encaixen els homes en el món que està venint... Un gir inesperat, però, farà que aquesta vida que semblava perfecta ens mostri el revers, precipitant un final insospitat però coherent, d'aquells que deixen el públic clavat a la butaca. Perquè Nenes i nens aconsegueix que els espectadors i espectadores es qüestionin, sense adonar-se’n, les nocions de masclisme i feminisme tal com els entenem avui i ens proposa una reflexió sobre les generalitzacions, la correcció política i sobre com acceptem com a veritats absolutes alguns plantejaments més que discutibles.

Estrenat al Royal Court Theatre el 2018, el text és obra d'un dramaturg que ha adaptat musicals, ha creat sèries de televisió i ha escrit peces teatrals caracteritzades pel seu estil incisiu. Dirigeix la proposta Joel Joan, un actor, director i guionista que ha creat sèries de televisió (Plats bruts, Porca misèria, El crac...), i una pila de muntatges teatrals, alguns dels quals també ha dirigit (Excuses!, la TV movie  El nom...) o coescrit (Excuses!, Escape Room). Com a protagonista d'aquest monòleg, l'actriu Anna Sahun, un rostre popular gràcies a sèries de televisió com La Riera o Porca misèria. Comença la seva trajectòria teatral amb la companyia Dei Furbi, més tard interpreta dos clàssics al TNC (En PólvoraLa plaça del Diamant) i Les tres germanes, al Teatre Lliure. També l'hem vist en muntatges com Fum, de Josep Maria Miró, Ricard IIIIdiota Mala broma, de Jordi Casanovas.

Una producció de La Villarroel, Arriska i Rereescenes.

Fitxa artística

Autoria: Dennis Kelly Traducció: Carme Camacho, Neus Bonilla Direcció: Joel Joan Interpretació: Anna Sahun Escenografia: Joan Sabate Vestuari: Ariadna Julià Disseny de la il·luminació:  Ignasi Camprodon Producció executiva: Núria Costas

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 26 de juny al 7 de juliol. De dimarts a divendres, a les 20.30 h. Dissabte, a les 18 i 21 h. Diumenge, a les 18.30 h

Espai La Villarroel

Duració90 min

LlenguaCatalà

Preus20-24 €

Adreçat aPassions

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut