Barcelona cultura

*N!GGA

Nora Chipaumire

Sala Hiroshima | 09/07

Grec Festival

Una coreògrafa iconoclasta i carismàtica, autora d'uns muntatges ferotges, explora tres escenes, la del punk, el pop i la rumba africana, en una trilogia que es representa en dues jornades i que es veu a Europa per primera vegada.

El tríptic que es va iniciar el dilluns, 8 de juliol, amb #PUNK 100% POP, es tanca l'endemà, dimarts 9 de juliol, amb *N!GGA (pronuncieu "Star Nigga"). En el set final, i aquest cop amb el públic assegut a la sala, nora chipaumire ens transporta a Kinshasa de la mà del cantant i animador Rit Nzele i en un decorat que recorda aquells patis del darrere de la capital congolesa on les bandes locals conviden els veïns i veïnes per posar a punt els seus nous treballs i enregistrar material audiovisual per tal de promocionar-los.

Sí, això promet ser una gran festa del cos, de la música, de la dansa i de moltes coses més, conduïda per una artista nascuda a Zimbàbue, que viu a Nova York  i que ha estudiat dansa a l'Àfrica, Cuba, Jamaica i els EUA. El seu treball és una exploració de la identitat i biografia pròpies, i de conceptes com la independència i l'alliberament. Ja ho feia a Portrait of myself as my father, una recerca sobre la masculinitat negra africana creada el 2014 que encara se segueix representant.

Una coproducció de The Kitchen, Crossing the Line Festival i Quick Center for the Arts at Fairfield University.

La major part del suport per a la creació de 100% POP ha estat facilitat per la Fondation d’entreprise Hermès en el marc del New Settings Program.

Han facilitat suports addicionals per a la creació de la trilogia la Guggenheim Foundation, Institute for Creative Arts at the University of Cape Town, Mid Atlantic Arts Foundation i American Dance Abroad.

#PUNK 100% POP i *N!GGA ha estat desenvolupat gràcies a residències facilitades pel Lincoln Center Atrium Series, el programa Gibney's Dance in Process amb el suport de The Andrew W. Mellon Foundation en associació amb JACK, Stephen Petronio Residency Center, Bates Dance Festival, University of Richmond Theater and Dance Department, Operaestate Festival - Bassano del Grappa, Brooklyn Academy of Music, Miami Light Project i Sarah Lawrence College.

 

Fitxa artística

Concepte i coreografia: nora chipaumire Interpretació: nora chipaumire, Shamar Watt, David Gagliardi, Atiyyah Khan, Philip White Concepció sonora i direcció: nora chipaumire Recerca, construcció i muntatge del so: nora chipaumire, Shamar Watt Disseny del so i direcció: Philip White Direcció tècnica: Sean Seago Text i guió: nora chipaumire Disseny de l'escenografia: Ari Marcopoulos, Kara Walker, Matt Jackson Studio Disseny de la il·luminació i concepció del vestuari: nora chipaumire

Contractació: Thomas O. Kriegsmann, ArKtype (www.ArKtype.org) Management de la companyia: Leonie Wichmann

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimarts 9/7 - 21:00 H

Espai Sala Hiroshima

Duració50 min

LlenguaAnglès, llengua xona i moltes altres

Preus 18 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut